Από τον Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που σας έχουν γίνει για το θέμα της Visa, το σάλο με τις εικόνες ντροπής από τις ουρές στα Visa Centers στη Ρωσία και την συνεχιζόμενη πίεση που σας ασκείτε από φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού, μας επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι αδυνατείτε να ανταποκριθείτε ακόμη και στα πιο θεμελιώδη, στα πιο βασικά. Πληροφορούμαστε ότι το ελληνικό Visa center, ακολουθώντας  οδηγίες του ελληνικού προξενείου, ενημερώνει με email  όλους τους διαπιστευμένους tour operator, ότι πλέον «αλλάζει ο χρόνος εξέτασης των εγγράφων» και από 48 ώρες που ήταν μέχρι πρόσφατα, τώρα θα χρειάζονται  12  έως  και 30  εργάσιμες ημέρες για την θεώρηση της Visa.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, ουσιαστικά, βάζει ταφόπλακα στα όνειρα για αφίξεις «ρεκόρ» από την Ρώσικη αγορά, όχι μόνο για τις last minute αλλά και για τις κανονικές κρατήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία. Είναι εγκληματική η αδιαφορία και η αδυναμίας σας να διαχειριστείτε ζητήματα ζωτικής σημασία για τον τουρισμό και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.  Δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε, ούτε στα πιο απλά, στα πιο βασικά, στα πιο αναγκαία! Παρά τις συνεχείς ψευδό-διαβεβαίωσεις σας, υπάρχουν ήδη ακυρώσεις και τεράστια προβλήματα από τον τρόπο πού έχετε χειριστεί μέχρι σήμερα το θέμα της Visa. Φανταστείτε τι θα γίνει από εδώ και στο εξής!

Δεν μπορείτε άλλο να κρύβεστε ούτε να καλύπτετε τις αποτυχίες σας με επικοινωνιακά τρίκ, έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε το κοινοβούλιο για τις εγκληματικές σας ευθύνες.  Ο αρμόδιος για τα συγκεκριμένα θέματα  βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, θα καταθέσει άμεσα ερώτηση προς τον  Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών,  κ. Νίκο Ξυδάκη, και την αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού,  κα Κουντουρά,  ζητώντας να ενημερώσουν  τον ελληνικό λαό για τις παραλείψεις και τις  αστοχίες τους  στο  μείζον ζήτημα  της έγκαιρης θεώρησης Visa για τους Ρώσους πολίτες. Δεν μπορείτε άλλο να παίζετε με τη τύχη του τουρισμού, δε μπορείτε να παίζετε με το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας.