Η Σανέλ πηγαίνει Κούβα

Πρώτα την επισκέφτηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στη συνέχεια έδωσαν συναυλία οι Ρόλινγκ Στόουνς και τώρα ήρθε η σειρά των διάσημων της μόδας, μεταξύ των οποίων και το σούπερ μόντελ Ζιζέλ, να επισκεφτούν την Κούβα. Την αρχή θα κάνει ο πολυτελής οίκος μόδας Σανέλ.
Την αρχή θα κάνει ο πολυτελής οίκος μόδας Σανέλ, που θα παρουσιάσει σε ένα αποκλειστικό σόου τη νέα του κολεξιόν, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων της Κούβας με τη Δύση.

Εξάλλου ο Καρλ Λάγκερφελντ, που κρατάει το «τιμόνι» του δημιουργικού τμήματος της Σανέλ από το 1983 δήλωσε ότι η τελευταία του συλλογή είναι εμπνευσμένη από τον πολιτιστικό πλούτο και το άνοιγμα την Κούβας.

Μάλιστα όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο διευθυντής της Σανέλ, Μπρούνο Παβλόβσκι, δεν ήταν σίγουροι εάν θα ήταν η πρώτη εταιρεία που θα έκανε ένα σόου στην Κούβα, αλλά όπως σημείωσε οι κουβανικές αρχές ήταν πολύ φιλόξενες και εξυπηρετικές.

Εξάλλου στην Κούβα δεν πωλούνται αντικείμενα της εταιρείας καθώς οι περισσότεροι Κουβανοί δεν μπορούν να τα αποκτήσουν καθώς ακόμα και μία μικρή τσάντα του πολυτελούς οίκου αποτελεί όνειρο γι’ αυτούς.

Πάντως ο Παβλόβσκι είπε ότι είναι πολύ νωρίς για την Σανέλ, η οποία διαθέτει λιγότερες από 200 μπουτίκ σε όλο τον κόσμο, να ανοίξει ένα νέο κατάστημα στην Κούβα.