Δεν φτάνει που μετέτρεψαν την Χώρα στον ποιο ανασφαλεί  χώρο της Ευρώπης οι 300 πεινασμένοι για εξουσία βουλευτές μας, συζητούν για την ανασφάλεια, θαρρείς και μιλούν για πολίτες άλλης χώρας. Επιτέλους, πότε θα σταματήσουν να ταΐζουν “σανό” τους πολίτες αυτής της Χώρας; Πότε θα δουλέψουν για να διώξουν την ανασφάλεια από τους πολίτες; Και επί τέλους, πότε οι πολίτες θα ψηφίζουν πολιτικούς οι οποίοι επενδύουν πάνω στην ανασφάλεια τους;
«Ο αριστερός λαϊκισμός, παρά τη στολή παραλλαγής, γεννά νέες ανασφάλειες»

Ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού στην Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ασφάλεια των πολιτών στη Βουλή

«Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στο φόβο. Ήταν τα πολιτικά σας όπλα. Μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών και τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργήσατε συνθήκες συλλογικού πένθους και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα Και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής. Στη συνέχεια ανέφερε: «H κυβέρνηση συνεχίζει την πεπατημένη των προηγούμενων, κακών κυβερνήσεων. Αυτό σημαίνει αδιαφάνεια, τσαπατσουλιά και πράξεις χωρίς σχέδιο. Σε αυτό προσθέσατε έναν αριστερό λαϊκισμό, λίγη στολή παραλλαγής, μπόλικη εξουσιομανία. Το αποτέλεσμα μια παρατεταμένη ανασφάλεια».

Kατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην σημερινή ανασφάλεια της Ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Την ανασφάλεια μπροστά στους νέους φόρους, την ανασφάλεια των 7 στους 10 που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, την ανασφάλεια των 450 νέων ανέργων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, την ανασφάλεια του 62% του κόσμου που πιστεύει ότι το φαινόμενο της διαπλοκής θα αυξηθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, του 75% των Ελλήνων που φοβούνται ότι η ελλιπής διαχείριση του μεταναστευτικού θα αυξήσει τη ρατσιστική βία, την ανασφάλεια των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που θα φτάσουν να πληρώνουν εισφορές και φόρους από 46 έως 55% του εισοδήματος τους, την ανασφάλεια των 540.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των 10.000 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, του 35άρη που ζει ακόμη με τους γονείς του ή του πτυχιούχου που δουλεύει delivery με 350 ευρώ το μήνα και φυσικά την ανασφάλεια μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ότι με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό προστατεύετε τους πρώην Βουλευτές, τους πρώην δημάρχους και τους πρώην περιφερειάρχες. Γιατί και στην δική σας δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους ίσους».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την αποκάλυψη που έκανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης στο MEGA για τις «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού», ανέφερε ότι το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε– χωρίς διαγωνισμό- και μόνο για φιλοξενία, χωρίς φαγητό, ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους απαντήσεις για όλα αυτά που αποκαλύπτονται, όπως και για το Hot Spot της Χίου.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δε ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι. Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζιπ και σκηνές που δεν φιλοξενούν πρόσφυγες αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;».

Μιλώντας για το ζήτημα της ασφάλειας ανέφερε: «Ασφαλής είναι μια χώρα όταν εσείς, οι υπουργοί σας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στους δρόμους. Όταν όλοι θέλουν φρουρές, και νέες φρουρές αυτό σημαίνει ότι εσείς είστε ασφαλείς αλλά η χώρα και ο απλός πολίτης ζει στην ανασφάλεια».