Υλικά : ½ κιλό καταϊφι 1 βιτάμ 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλλια 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας… ότι προτιμάται) 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα Σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη Εκτέλεση : Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. 1η ΚΡΕΜΑ Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι. 2η ΚΡΕΜΑ Χτυπάμε στο κουτί την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα. – See more at: http://www.monastiriaka.gr/ekmek-nistisimo-n-163.html#sthash.DhRvZwUb.dpuf
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Xanthi Times
Ηλεκτρονική εφημερίδα Xanthitimes.gr ειδήσεις από την Ξάνθη, Α.Μ.Θ, την Ελλάδα και τον κόσμο. Έγκαιρη και έγκυρη Ενημέρωση - www.xanthitimes.gr.
σχετικές αναρτήσεις
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Πρόσφατα άρθρα
- Χαμός στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έριξε μπουνιά στον Βασίλη Γραμμένο Οι πρώτες πληροφορίες
- Η δύναμη των θετικών συνηθειών: Μικρές αλλαγές για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας
- “Πορτιέρη”, υπάλληλο της Π.Ε. Ξάνθης, απέκτησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηγγενέ;
- Συγχαρητήρια στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου και Λυκείου Αβδήρων
- ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ/Να τα λέμε και αυτά/γκρίνια συνεργατών Τοψίδη για τον εναγκαλισμό του με την ΝΔ
- Τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης
- Περιβαλλοντική δράση του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιεων Ν. Ξάνθης
- Ξεκίνησαν οι διεργασίες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου;
- ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”
- Μαίρη Τσιακίρογλου: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, επιλέγουν την χαμηλότερη βαθμίδα ασφάλισης γιατί απλούστατα δεν μπορούν να πληρώσουν την υψηλότερη που θα τους επιφέρει μεγαλύτερη σύνταξη και άρα ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο στο μέλλον.