Υλικά συνταγής
5-6 πατάτες (περίπου 1 κιλό) 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου (μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου ή άλλο φιλέτο ψαριού) 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο λίγο αλεύρι 2 αυγά χτυπημένα 3/4 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε καρέ. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε για 20΄ να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε μπολ με πιρούνι.

2. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κατσαρόλα και τον σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση και τον βράζουμε για 5-6΄. Τον αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τον μαδάμε με τα δάχτυλα σε κομματάκια. Στη συνέχεια τον ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες –θα βγουν περίπου 12 κομμάτια. Τα αραδιάζουμε σε δίσκο, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30΄ στο ψυγείο να σφίξουν.

3. Βάζουμε σε μπολ λίγο αλεύρι και το αλατοπιπερώνουμε. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα χτυπημένα αυγά και σε ένα τρίτο τη φρυγανιά. Βουτάμε έναν έναν κεφτέ στο αλεύρι, στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, καλύπτοντάς τους καλά. Τους τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με καυτό ελαιόλαδο για 4΄ συνολικά, μέχρι να ροδίσουν, και στη συνέχεια τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συμβουλή: Τηγανίζουμε τους κεφτέδες λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 4 λεπτά