Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Διάβασα την επιστολή του ευρωβουλευτή της Χ.Α. κ. Συναδινού τον οποίο και δεν γνωρίζω όμως μέσα από την επιστολή του προς τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου βλέπω ξεκάθαρα έναν Έλληνα να απευθύνετε σε άλλους Έλληνες οι οποίοι έβαλαν ποιο πάνω από το συμφέρον του μέλλοντος των παιδιών μας, το κομματικό τους συμφέρον.
Επιτέλους μήπως ήρθε η ώρα να πούμε τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη;
Μήπως επιτέλους μετά από αυτό το γεγονός πρέπει να αναλογιστούμε που πάμε την Χώρα με μικρά αλλά πολλά τέτοια συμβάντα, δηλαδή την παρέμβαση σε ζωτικής σημασίας θέματα που καθορίζουν το μέλλων μας, τα παιδιά μας είναι το μέλλων μας, όπως μία εκδρομή που θα τα πλούτιζε σε γνώσεις και θα τα θωράκιζε απέναντι στην αμάθεια;
Η παρέμβαση στην σχολική διαδικασία κάποιων ανθρώπων, ευτυχώς λίγων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αθέμιτα κομματικά μέσα για να ακυρώσουν μία εκπαιδευτική εκδρομή προκαλεί αηδία στην κοινωνία της Ξάνθης η οποία βέβαια απλά διερωτάται για το ποιοι άνθρωποι κρατούν στα χέρια τους το μέλλων της Χώρας, αφού με αυτόν τον τρόπο αποφασίζουν για το που και πώς θα μορφωθούν τα παιδιά μας.
Για να συμπληρώσω κλείνοντας αυτήν την σκέψη, θα ρωτήσω αυτούς τους δυστυχείς οι οποίοι προκάλεσαν την ακύρωση της εκδρομής αν ποτέ ενδιαφέρθηκαν με τόση ζέση και δύναμη να προκαλέσουν το Υπουργείο Παιδείας να δράση τόσο σύντομα σε θέματα όπως τα κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία της Ξάνθης, για τα ολοήμερα, για την μείωση των πιστώσεων στα σχολεία, για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που για να συμπληρώσουν το 8άωρο τους γυρνούν από σχολείο σε σχολείο χωρίς κανένας να νοιάζεται αν αυτός ο άνθρωπος έχει να βάλλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του ή αν έχει να πληρώσει το εισιτήριο του στο λεωφορείο της γραμμής για να πάει στο σχολείο του, αν έχει επιμορφωθεί, αν έχουν ζέστη τα παιδιά στα σχολεία ή αν έχουν να πάρουν ένα κουλούρι για να μην λιποθυμήσουν την ώρα του μαθήματος.
Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε αν η Χ.Α. που ψηφίστηκε από χιλιάδες ψηφοφόρους, είναι ένας νόμιμος πολιτικός οργανισμός ή όχι.
Τέλος, να σημειώσω ότι ποτέ δεν ήμουν ψηφοφόρος ούτε θιασώτης των άκρων αλλά κάποια στιγμή ο φαρισαϊσμός θα πρέπει να εκλείψει από την Χώρα και θα εκλείψει μόνον όταν γονείς όπως αυτοί που ματαίωσαν την εκδρομή των παιδιών του 1ου Λυκείου που έκανε την Ξάνθη περήφανη στα πέρατα της γης, σκεφτούν και μπουν στην διαδικασία της προστασίας του μέλλοντος αυτών των παιδιών και κατ επέκταση της Ελλάδος.