21 Μαρτίου 2016…
10ο θέμα Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.
Εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου για έγραφη δήλωση αποδοχής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αφορά το πέρασμα της ολυμπιακής φλόγας από την πόλη μας και το ποίοι θα την κρατήσουν.
Το θέμα βέβαια δεν χωρούσε καμία διαφωνία ούτε βέβαια καμία αντίθετη άποψη με το μνημόνιο συνεργασίας.
Γι’αυτό άλλωστε ψηφίστηκε και ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις.
Εκεί που θέλω να σταθώ ήταν σε με μια πρόταση που έκανε η παράταξη “Κοινωνία Δημοτών” μέσω εμού,
η οποία ήταν στα πλαίσια αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος στη πόλη μας, εμείς σαν δήμος να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης σε όλα αυτά τα παιδιά που είναι και ζουν στους δρόμους χωρίς πατρίδα, σε άθλιες συνθήκες με μόνη ελπίδα την βοήθεια όλων μας.
Έτσι λοιπόν προτείναμε την φλόγα των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο να κρατήσει και ένα προσφυγόπουλο στέλνοντας και εμείς σαν δήμος Ξάνθης ένα ηχηρό μήνυμα και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο αυτό το προσφυγικό πρόβλημα που απασχολεί τον τελευταίο χρόνο την χώρα μας.
Αυτό όμως που μας απογοήτευσε πολύ ήταν η απάντηση του ίδιου του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου.
Με πολύ ειρωνική διάθεση και τοποθέτηση μας είπε ότι αυτό δεν γίνεται και ότι αν θέλουμε κάτι τέτοιο να προτείνουμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή την αλλαγή των όρων του μνημονίου για το ποιοι έχουν δικαίωμα να κρατήσουν την Ολυμπιακή φλόγα.
Δυστυχώς το να είσαι δήμαρχος δεν σημαίνει ότι είσαι απλά ένας δημόσιος λειτουργός που διεκπεραιώνεις μία σειρά από ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν.
Δήμαρχος σημαίνει…
Ονειρεύομαι….
Έχω ένα όραμα…
Προσπαθώ…
Και πιο πολύ τολμώ και δεν μένω πίσω από τα γεγονότα.
Μετά από λίγες μέρες ήρθε η απάντηση στην ατολμία του δημάρχου μας από την ίδια την Ολυμπιακή επιτροπή.
http://www.cnn.gr/…/liges-meres-gia-tin-teleti-afis-tis-oly…
Ένας Σύρος λαμπαδηδρόμος
Μέτα από την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ένας Σύρος πρόσφυγας θα αναλάβει να μεταφέρει την ολυμπιακή δάδα από τον Ελαιώνα ως σύμβολο για την εκεχειρία ενώ με αυτόν το τρόπο θέλουν να αναδείξουν το προσφυγικό πρόβλημα που απασχολεί την ανθρωπότητα τον τελευταίο χρόνο.
Ευτυχώς με μία φωνή η ΕΛΛΆΔΑ ΜΠΟΡΕΊ..
Η Ξάνθη..?
Τα σχόλια περιττά…