Σαφώς και δεν είναι άξιες σχολιασμού οι δηλώσεις του κ. Ιλχάν βουλευτού του Ποταμιού στην Ροδόπη. Παραθέτουμε το κείμενο όπως είναι γραμμένο και αποδεικνύεται τελικά ότι ο άνθρωπος κρύβει μια «δημοκρατικότητα» και αγάπη για την Θράκη που μας εκπλήσσει αφού νοιάζεται για τον Θρακικό πολιτισμό και αποκαλεί κινδυνολόγους όσους για σοβαρότατους Εθνικούς λόγους ακόμη δεν εγκαθιστούν μετανάστες στην Θράκη. Καλά θα κάνει ο εν λόγο κύριος όταν μιλάει για διγλωσσία να κοιτάζει στον καθρέπτη.

Ο βουλευτής με το κόμμα ΠΟΤΑΜΙ Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε πως το γεγονός ότι λόγω ειδικών λόγων δεν μεταφέρονται πρόσφυγες στην περιοχή της Θράκης, είναι απαράδεκτο και δεν συνάδει με τον θρακικό πολιτισμό.
Ο Ιλχάν Αχμέτ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Παρατηρητής, αναφέρθηκε στο πρώτο θέμα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών, στο προσφυγικό.
Ο Ιλχάν Αχμέτ υπενθύμισε πως έχει αποφασιστεί για ειδικούς λόγους να μην συσταθούν κέντρα προσωρινής διαμονής στην περιοχή και είπε :
«Υπάρχει μια επιχειρηματολογία από κάποιους στη Θράκη, ότι δεν δεχόμαστε προσωρινούς χώρους για τους πρόσφυγες γιατί υπάρχουν ειδικοί λόγοι, αναφερόμενοι σε φοβίες, οι οποίες θεωρώ ότι είναι απαράδεκτες, και δεν συνάδουν με το θρακιώτικο πολιτισμό. Το να μην δεχόμαστε πρόσφυγες επικαλούμενοι αυτά τα στοιχεία, τον πολυπολιτισμό, τον πολυεθνοτισμό, σημαίνει ότι σκάβουμε οι ίδιοι το λάκκο μας, γιατί αυτά αποτελούν για εμάς πλεονέκτημα» είπε ο Ιλχάν Αχμέτ για να συνεχίσει:
«Μπορούμε να τους υποδεχτούμε, τι είμαστε εμείς, μια περιοχή γκέτο; Δεν συμφωνώ με όσους έχουν μια διγλωσσία για αυτό το θέμα.
Ακόμα και στο προσφυγικό πρέπει να είμαστε πιο νηφάλιοι, να επικρατήσει μια άλλη λογική. Δεν μπορούμε από τη μία να προσπαθούμε να προσελκύσουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, και από την άλλη να αναπτύσσεται μία τέτοια κινδυνολογία στην περιοχή»,συμπλήρωσε ο… καλός Σαμαρείτης μουσουλμάνος βουλευτής