Ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι στο «έργο της διαπλοκής» που θα παιχτεί στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Αρμόδιοι κυβερνητικοί κύκλοι όλη την περασμένη εβδομάδα άφηναν να εννοηθεί ότι αυτήν τη φορά θα ειπωθούν «αλήθειες με ονόματα και διευθύνσεις» και θα βγουν στο φως ντοκουμέντα για το διαχρονικό, τερατώδες και αόρατο πλέγμα συμφερόντων με αιχμή του δόρατος τη Δικαιοσύνη.

Τα επιτελεία στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη. Σε συνεχείς συσκέψεις εξετάζουν τις πιθανές καταγγελίες που θα δεχθούν και σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τουςΑπό όλα θα έχει ο… μπαξές. Σε πρώτο πλάνο θα είναι η υπόθεση με τους εκβιαστές-δημοσιογράφους και τη σύνδεσή τους με το κόμμα της ΝΔ. Θα ακολουθήσουν μαύρες λίστες, μιντιοκρατία, εκδότες με δάνεια εκατομμυρίων που παίζουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, κέντρα παραεξουσίας, Siemens, πρόσωπα της Δικαιοσύνης που έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο πολύπλοκων υποθέσεων, αλλά και «σκελετοί» που θα βγουν από την ντουλάπα στη σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ποιος θέριεψε τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς.

Τα επιτελεία στο Μαξίμου και στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ ετοιμάζονται για μεγάλη μάχη. Σε συνεχείς συσκέψεις εξετάζουν τις πιθανές καταγγελίες που θα δεχθούν και σχεδιάζουν την αντεπίθεσή τους μελετώντας κάθε εκκρεμή φάκελο χωριστά, διότι ένα είναι σίγουρο… ότι φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Δείγμα για το τι θα διαμειφθεί στη Βουλή ήταν η μετωπική σύγκρουση Μαξίμου και ΝΔ για την υπόθεση με τους εκβιαστές – δημοσιογράφους, η δράση των οποίων φέρεται να ακουμπούσε οικονομικά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει πολύ ψωμί ακόμη, όπως έλεγαν δικαστικές πηγές. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», ο κατηγορούμενος Τάκης Μουσσάς φέρεται να διατηρούσε στενές σχέσεις με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σημειώνεται ότι το Μαξίμου έχει αφενός καλέσει τον κ. Κουμουτσάκο να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις που είχε με τους κατηγορουμένους και αφετέρου τη ΝΔ να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια που αφορούν στις έμμισθες σχέσεις του κόμματος με τους κατηγορουμένους για την υπόθεση αυτή.

Η υπόθεση αυτή έχει εξελιχθεί σε «ρελάνς» για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα τιμολόγια είχαν κοπεί επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά. Το «όπλο» αυτό θα το χρησιμοποιήσει για να «στριμώξει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να αποκηρύξει το παλιό σύστημα και τους ανθρώπους της ΝΔ που βρίσκονταν δίπλα σε αυτό και τώρα είναι δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος.

Στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα και το «παλαιό καθεστώς» του ΠΑΣΟΚ, κυρίως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για πιθανές παρεμβάσεις υπέρ επιχειρηματία, για τις οποίες θα πρέπει να πάρει θέση η Φώφη Γεννηματά.

Για λόγους επικοινωνιακούς και ενίσχυσης της ηθικής της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στον πόλεμο με τον Σταύρο Ψυχάρη. Στο κάδρο, όμως, αναμένεται να βάλει και δικαστικούς λειτουργούς, ώστε να γυρίσει υπέρ του το «παιχνίδι των εντυπώσεων» που κέρδισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά την υπόθεση των καταγγελιών της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ότι την απείλησε με σκοπό να επιστρέψει στον εισαγγελέα διαφθοράς υπόθεση που αφορούσε τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο και την οποία πρόσφατα η ίδια αρχειοθέτησε.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι θα καταγγείλουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, θα υιοθετήσουν τις καταγγελίες της κας Τσατάνη και παράλληλα θα στρέψουν τα πυρά τους εναντίον της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου για άσκηση πολιτικής στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Αιχμή του δόρατος θα είναι η πειθαρχική έρευνα την οποία παρήγγειλε και θα διενεργήσει η ίδια για τον τρόπο αρχειοθέτησης της υπόθεσης Βγενόπουλου. Επιπλέον, θα κατηγορήσουν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης και της άσκησης κριτικής με αφορμή την κίνησή της να καταθέσει μήνυση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και βουλευτή του Ποταμιού Σταύρου Τσακιράκη για ανάρτηση που είχε κάνει στην προσωπική του ιστοσελίδα επικρίνοντάς την.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αξιοποιήσει τα στοιχεία από τις μαύρες λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, αλλά και υποθέσεις ετών που πηγαινοέρχονταν σε δικηγορικά, δικαστικά και πολιτικά γραφεία, ώστε οι εμπλεκόμενοι να κερδίζουν χρόνο στο τετ-α-τετ τους με τη Δικαιοσύνη.

Δεδομένο είναι ότι διαφθορά και διαπλοκή θέλουν… δύο-τρεις ή και περισσότερους για να εξαπλωθούν.

Εκτός λοιπόν από τα όποια ντοκουμέντα, αν και εφόσον εμφανιστούν, απαιτούνται και πράξεις που μέχρι σήμερα δεν έχει να επιδείξει κανείς εκπρόσωπος της πολιτικής εξουσίας.