Σημαντικές εξελίξεις για την Γεωθερμία
Untitled
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΕΚ ”ΔΗΜΗΤΡΑ” ( πρώην ΚΕΓΕ) ημερίδα προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τους τρόπους σύνδεσης με το έργο : ”Γεωθερμικό πεδίο Ερατεινού”.
Στην εκδήλωση παρέστη απευθύνοντας χαιρετισμό ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με όλα τα μέλη της δημοτικής του ομάδας, χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη στην εκδήλωση και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος ενώ παρέστησαν ακόμη και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας κ. Γρανάς , οι πρόεδροι του ΤΟΕΒ Χρυσούπολης και Χρυσοχωρίου , ο διευθυντής της ΕΑΣ Καβάλας , ο αντιδήμαρχος της Ηράκλειας Ημαθίας , εκπρόσωποι των συσκευαστηρίων του Δήμου μας, ο πρόεδρος των αγροτών μας κ. Πασσαλίδης, γεωπόνοι καθώς και πολλοί αγρότες του Ερατεινού οι οποίοι κατέχουν εκτάσεις που γειτνιάζουν με τις δύο γεωτρήσεις του έργου της Γεωθερμίας και κλήθηκαν προσωπικά από το Δήμο για την ημερίδα.
Ο Δήμαρχος Νέστου κατά τον χαιρετισμό του έκανε ιστορική αναδρομή του έργου ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και την προηγούμενη διοίκηση καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους μ’ αυτό μέχρι σήμερα . Απορίας άξιο κατέστη το γεγονός της απουσίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής παρά του ότι δέχτηκαν πρόσκληση από τον δήμαρχο προσωπικά την ημέρα που πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο (καταγεγραμμένο στα πρακτικά του συμβουλίου). Στο έργο αναφέρθηκε ο ανάδοχος- εργολάβος του κ. Δόντης ενώ ο διευθυντής της ΔΕΥΑΝ κ. Κάλφας καθώς και ο κ. Χρυσοχοϊδης , υπάλληλος υπηρεσίας Υδάτων αναφέρθηκαν στα τεχνικά- οικονομικά ζητήματα του έργου . Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρισταμένων ενώ οι απαντήσεις και οι διευκρινήσεις που δόθηκαν από τους ομιλητές ικανοποίησαν πολλά ερωτήματα σχετικά με το έργο. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μέρα της ημερίδας ήταν η τελευταία μέρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος μετά από ένα μήνα σχεδόν που κοινοποιήθηκε προς όλους τους ενδιαφερόμενους.
Σημειώνεται ακόμη πως πέρα από τους 2-3 ενδιαφερόμενους που κατέθεσαν αιτήσεις για θερμοκήπια δεν υπήρξε άλλος κι αυτό όπως σχολιάστηκε από το σύνολο των παρισταμένων είναι αποτέλεσμα των δύσκολων οικονομικά συγκυριών που διανύουμε ταλανίζοντας τους αγρότες ιδιαίτερα και όχι μόνο. Ωστόσο όμως δόθηκε το πράσινο φως στη διοίκηση να προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικής πρότασης από γερμανικό οίκο που ενδιαφέρεται να αξιοποιήσει το γεωθερμικό πεδίο κατασκευάζοντας θερμοκήπιο λουλουδιών. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους αγρότες της περιοχής πως αν στο μέλλον υπάρξει ενδιαφέρον από αυτούς για να συνδεθούν με το έργο θα καλυφθεί μέσα από νέα πρόταση που θα υποβληθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για νέες γεωτρήσεις. Ας σταματήσουν λοιπόν οι Κασσάνδρες να ανησυχούν…