Η Ξάνθη απέδωσε φόρο τιμής στους Αθάνατους του 1821 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Υπό βροχή την ημέρα της Παρασκευής ο Ξανθιώτικος Λαός απέδωσε τις τιμές που αρμόζουν στους Αθάνατους ήρωες του 1821 που έδωσαν τις ζωές τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να ανασαίνουμε ελεύθερα μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους, κάτι που σκόπιμα ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ξέχασε να αναφέρει είτε από άγνοια είτε γιατί πιστεύει ότι ο Ελληνικός Λαός απλά έκανε αντίσταση κατά…κάποιον που βρέθηκαν τυχαία στα ιερά χώματα της Πατρίδος μας.

Με εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη, άλλο ένα δείγμα που η Αθήνα ξέχασε για μία ακόμη φορά την Θράκη σε τούτες τις στιγμές που θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νέοι, οι εκδηλώσεις τιμής προς τους νεκρούς του 1821 τηρήθηκαν απαρέγκλιτα.
Μετά την θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ελευθερίας.

Μετά ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση επί της 28ης Οκτωβρίου και παρέλασαν Σύλλογοι, αντιπροσωπία μαθητών δημοτικών γυμνασίων και Λυκείων. Λόγω της βροχής δεν παρέλασαν τα σχολεία.
Ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση όπου για μία ακόμη φορά έκανε αίσθηση στους Ξανθιώτες οι οποίοι παρά την συνεχιζόμενη βροχή βγήκαν να χειροκροτήσουν τα παλικάρια του Δ ΣΣ.
Παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπεκ Χουσείν και Στογιανίδης. Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές προφανώς για να τους σχολιάσει και να κάνει αναφορά ο κόσμος στα ονόματα τους μιας και το έργο τους είναι μάλλον ουδέτερο, κατέθεσαν για μία ακόμη φορά αντί για δάφνινο στεφάνι μία ανθοδέσμη με κόκκινα γαρίφαλα; Ή τριαντάφυλλα. Μετά την κατάθεση της ανθοδέσμης «χάσαμε» τον κ. Ζειμπέκ ενώ ο κ. Στογιαννίδης δεν ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων λόγω ιδεολογίας; Πάντως ούτε με τον λαό ήταν αφού ξεχωριστά και μόνος βρισκόταν απέναντι από τους επισήμους κάτω από την ομπρέλα που του…κρατούσε ο αστυνομικός της ασφάλειας του και που παρουσίαζε μία άσχημη εικόνα. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, έβαλε κατά των βουλευτών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνοντας το θέμα στην βουλή, αποκαλώντας τους αστυνομικούς της φρουράς των βουλευτών της αντιπολίτευσης με άσχημους χαρακτηρισμούς. Σήμερα ο κυβερνητικός βουλευτής έβαλε τον αστυνομικό να του κρατάει την ομπρέλα για να μην βραχεί.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεβασμιότατος Ξάνθης

Ενωτικό ήταν το μήνυμα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρείου κκ Παντελεήμονα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης

Ισχυρό μήνυμα σε όσους λένε ότι θα καταργήσουν τις παρελάσεις έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης θυμίζοντας σε όλους ότι οι πρόγονοί μας έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε όλοι εμείς σήμερα να ανασαίνουμε ελεύθερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στην δήλωση του τόνισε την ανάγκη να μείνουμε ενωμένοι ως λαός για να ανταπεξέλθουμε τις δυσκολίες που περνάει η Χώρα μας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.