Σαφώς και πρέπει να γίνει ο απολογισμός και να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία και που ξοδεύτηκε ακόμη και το 1 λεπτό. Αυτό είναι υποχρέωση του κέντρου πολιτισμού και του Δημοτικού Συμβουλίου. Έπρεπε ήδη να είχε κοινοποιηθεί η ημερομηνία.
Οι επισκέπτες από την Τουρκία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπέρασαν τις 5000 και κανένας δεν τους υποδέχτηκε από τον δήμο, κανένας δεν τους έκανε μία βόλτα να δουν την πόλη και ακόμη χειρότερα μεταξύ των επισκεπτών ήρθαν και δημοσιογράφοι αλλά δυστυχώς από το κέντρο πολιτισμού και τον δήμο δεν τους πείρε κανένας χαμπάρι και το μάθαμε από την εφημερίδα Θράκη όπου και την επισκέφτηκαν στα πλαίσια της συναδελφικότητας. Θα μπορούσε ο δήμος να διαθέσει λίγο χρόνο για να προβληθεί τζάμπα στην Τουρκία.
Μεταξύ των καρναβαλιστών, ευτυχώς ελάχιστοι κυκλοφορούσαν γυμνοί από την μέση και πάνω χαλώντας όλη την εικόνα. Δεν δόθηκε εντολή από τους υπεύθυνους στους σεκιουριτάδες να τους βγάλουν έξω από την παρέλαση;
Τέλος το κέντρο πολιτισμού θα πρέπει να εξηγήσει στους συλλόγους γιατί δεν ακούστηκαν οι ύμνοι τους με αποτέλεσμα να μην γίνουν τα χορευτικά τους.
Τώρα βέβαια το κέντρο πολιτισμού θα πρέπει να εξηγήσει πώς επιλέχτηκαν τα άρματα της παρέλασης, πόσο κόστισαν και φυσικά εννοείται ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα προσχέδια, οι μακέτες και γενικά όλη η προεργασία σε πρόταση.