ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2016 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το τέλος της καρναβαλικής παρέλασης στην πόλη της Ξάνθης, διαδέχονται και κλίνουν τους εορτασμούς των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, οι εκδηλώσεις της Καθαρά Δευτέρα όπου όπως μας είπε ο δήμαρχος Αβδήρων, φέτος δίνεται ιδιαίτερη προσοχή για να διασκεδάσει ο κόσμος στον Πολύσιτο όπου την Κυριακή το βράδυ τα μέλη του συλλόγου θα έχουν λουκουμάδες έτοιμος και η λαϊκή ορχήστρα θα διασκεδάσει τον κόσμο.
***
Να υποθέσουμε ότι δεν παίζει τσίπουρο;
***
Ο Δήμος Ξάνθης στο πλευρό των προσφύγων
Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με όλα τα δημοτικά και τα τοπικά συμβούλια του Δήμου, καθώς και τη σχολική κοινότητα αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης κ.τ.λ.
***
Μάλλον της μόδας έγινε και ο ένας μετά τον άλλον μαζεύει ρουχαλάκια, φαγάκια και διάφορα πράγματα που οι πρόσφυγές έχουν άμεση ανάγκη.
***
Για την στήριξη των Ξανθιωτών παίζει τίποτα;

Εθελοντική αιμοδοσία στην Παλιά Χρύσα Ξάνθης
Εδώ θα πρέπει να συγχαρούμε τους εθελοντές αιμοδότες οι οποίοι πραγματικά κάνουν έργο και δεν το διατυμπανίζουν.
***
Διαχρονική η προσπάθεια τους και όχι εφήμερη όπως μερικών μερικών που την φιλανθρωπία την έκαναν μόδα.
****

Ο επετειακός χορός του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης
***
Απλά να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων όπου βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι ακόμη και στην διασκέδαση διαλέγουν τον παραδοσιακό τρόπο και την παραδοσιακή μουσική.
***
Φαίνεται πώς δεν επηρεάζει η μόδα του Λυκείου Ελληνίδων σαν και μερικούς μερικούς.
Γενική Συνέλευση ΤΟΕΒ Δήμου Τοπείρου
***
Αλήθεια με κείνη την παλιά ιστορία όπου κολλητοί του πρώην δημάρχου Τοπείρου άφηναν τα κορόιδα να πληρώνουν το νερό για την άρδευση και των δικών τους χωραφιών τι έγινε;
Επίτιμο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης τυφλών ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος
***
Ας ελπίσουμε ότι εκτός από επίτιμο μέλος των τυφλών να ανοίξει και τα μάτια του καλλίτερα για να δει που παρκάρουν μερικά ζώα που δεν σέβονται κανέναν.

Στο πλευρό των προσφύγων η Π.Ε. Ξάνθης
***
Άμα σας λέω μόδα έγινε αφού ακόμη και η Αντιπρτιφέρεια θυμήθηκε ότι έχει καλοσύνη μέσα της βαθιά κρυμμένη- φαίνεται πώς είναι πολύ βαθιά- και αποφάσισε να μαζέψει πράγματα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και καλά κάνει.
Σαφώς και το θεάρεστο έργο του θα το προβάλλουν τα κολλητήρια από τα δικά του μέσα ενημέρωσης.
***
Και μιας και μιλάμε για προσφυγιά αλήθεια με τους Ξανθιώτες πρόσφυγες που γέμισαν την Βόρειο Ευρώπη για να βρούνε μεροκάματο η Αντιπεριφέρεια θα κάνει κάτι;
***
Μήπως αν δημιουργούσε κατάλληλες συνθήκες να βρεθεί δουλειά και να γυρίζουν τα προσφυγόπουλα της Ξάνθης πίσω;

Προτεραιότητα οι παραλίες της Ξάνθης
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς αποσκοπούσε η σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια της Ξάνθης για τις παραλίες της Ξάνθης.
***
Όταν το άκουσα, στην αρχή υπέθεσα ότι ο Περιφερειάρχης μέσω του Αντιπεριφερειάρχη του, θα ζητούσε από τους δημάρχους των παραλιακών δήμων να του υποδείξουν σημεία όπου μαζεύονται κουνούπια, και γενικότερα εστίες που θα μπορούσαν λόγω των κουνουπιών να προκαλέσουν προβλήματα και ένα μπράβο από μέσα μου του το είπα για να λέμε την αλήθεια. Μετά όμως έμαθα ότι…άλλα κουβέντιασαν.
***
Εγώ πάντως για τα κουνούπια δεν άκουσα να συζητιέται πράμα- όπως λέει ο φίλος μου ο Μανωλιός που είναι από την Κρήτη.
***
Μάλλον συσκέψεις για τις συσκέψεις να περνάει ο καιρός.