Σωστή φαίνεται να είναι η σκέψη του δήμαρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη σχετικά με την δημιουργία της νέας Αναπτυξιακής στην Ξάνθη και όπως ο ίδιος ανέφερε, με ένα μικρό κεφάλαιο της τάξης των 300.000 ευρώ και χωρίς εργασιακό κόστος μπορεί να λειτουργήσει και να γίνει μία νέα αρχή σε σχέση με την ανάπτυξη του νομού όπου πάντοτε σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να διαχειριστεί πολλά εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Οι αντιδράσεις πολλές, ποικίλες και από διαφορετικές κατευθύνσεις με δεδομένο ότι το ιστορικό της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. στον νομό Ξάνθης με τους ίδιους μετόχους, άφησε πολλές πληγές στους ίδιους τους μετόχους και φυσικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
Σύμφωνα με τον κ. Τσιτιρίδη η υποδομή υπάρχει, δηλαδή η ΔΕΑΠΕΧΩ σε λειτουργία η οποία εισπράττει κάποια ενοίκια για λογαριασμό του δήμου, θα μπορούσε να γίνει η ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΤΑ στον Νομό Ξάνθης με ένα μικρό σχετικό μετοχικό κεφάλαιο μέσα από ένα νέο ΔΣ.
Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης δεν θα γίνουν προσλήψεις αφού οι εταιρείες οι οποίες θα συνεργάζονται θα πληρώνονται από τα ίδια τα προγράμματα.
Σημειώνοντας μάλιστα ότι απλά γίνονται συζητήσεις εξέφρασε την έκπληξη του για τις αντιδράσεις οι οποίες λένε ότι αφού προτίθενται να κάνουν μία νέα αναπτυξιακή γιατί δεν πληρώνουν τα χρέη της παλιάς οι μέτοχοι και να την επαναλειτουργήσουν με τους νέους όρους.
Ο κ. Τσιτιρίδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΔΕΑΠΕΧΩ μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ καλό αναπτυξιακό εργαλείο.
Εμείς εκφράζουμε τις αμφιβολίες μας μιας και όποιος καεί στο γάλα φυσά και την γιαούρτι