Πρώτη συνάντηση εθελοντών «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων»

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Εκ μέρους του συντονιστικού της Ομάδας εθελοντών της 3ης συνάντησης Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων» (21-24 Απριλίου 2016), σας κοινοποιούμε προς ενημέρωση και δημοσίευση ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες της Ξάνθης σχετικά με την πρώτη συνάντηση των εθελοντών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 18:30, στο Ξενοδοχείο «Δημόκριτος».
Στη συνάντηση θα αναφερθούμε στο οργανωτικό πλαίσιο, στο πρόγραμμα της νέας διοργάνωσης, καθώς και στην ανάγκη στενής συνεργασίας φορέων και πολιτών για την υλοποίηση των σχεδίων. Η συνάντηση είναι ανοιχτή και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,
Νίκος Κοσμίδης
Μέλος του συντονιστικού της Ομάδας εθελοντών

Κιν. 6936851528

Φιλόκαλλοι πολίτες της Ξάνθης,
της πόλης με τα χίλια χρώματα, γενέθλιας πόλης του Μάνου Χατζιδάκι,

για τρίτη χρονιά οι πλατείες, οι δρόμοι και τα σοκάκια της πόλης μας θα πλημμυρίσουν από μαθητές και μαθήτριες, που θα συνθέσουν με τη δική τους δημιουργική παρουσία τις ψηφίδες πολιτισμού μέσα απ’ τη διακριτική αύρα του μεγάλου δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι. Θα έχουμε το προνόμιο και φέτος να οργανώσουμε μια σύναξη που στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της συλλογικής κατήφειας και παραίτησης, θα προβάλλει τη γόνιμη συνάντηση με το έργο ενός δημιουργού που σφράγισε την καλλιτεχνική πορεία του τόπου ως γνήσια μορφή ψυχικής έκφρασης και ταλέντου. Στην ιστορικά φορτισμένη καρδιά της παλιάς Ξάνθης (πλατεία Μητροπόλεως) το σούρουπο της 21ης Απριλίου θα καλωσορίσουμε τους μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Ο χώρος θα λειτουργήσει ως ηχείο μνήμης που θα ανακαλεί αισθήσεις και ποθητές σχέσεις κτιρίων, ήχων, χρόνου και θυμικού. Ενορχηστρώνοντας στην πύκνωση της ιστορικής μνήμης τις αυθόρμητες μελωδίες και τους ήχους των μουσικών οργάνων από μαθητές και μαθήτριες αλλά και πολίτες, θα συγκροτήσουμε την «ορχήστρα» που θα αποτελέσει τον προπομπό της οραματικής μας πρότασης για έναν τόπο ανοικτό σε ποικίλες δημιουργικές συνθέσεις. Σ’ αυτή τη συνάντηση, είμαστε ταυτόχρονα θεατές και πρωταγωνιστές όλοι μας. Η συμμετοχή μας στο προσκλητήριο αυτό πρέπει να είναι πάνδημη!

Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 18:30, στο Ξενοδοχείο «Δημόκριτος». Σας περιμένουμε όλους και όλες!