Ένα υπέροχο πιάτο με μαριναρισμένα μοσχαρίσια φιλετάκια με σάλτσα μαδέρας και μανιτάρια. Μια εύκολη συνταγή για ένα ωραίο πιάτο με μοσχαρίσιο φιλέτο για το οικογενειακό αλλά και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
4 φιλέτα μοσχαρίσια [200 γρ. περίπου το ένα]
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα ή 8 μικρά κρεμμυδάκια ολόκληρα
150 γρ. μανιτάρια λευκά
1 φύλλο δάφνης
1 κύβο βοδινού
2 φλ. τσαγιού κρασί Μαδέρα [ή Μαυροδάφνη]
1/2 κ.σ. ντοματοπολτό
3 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. γρ. βιτάμ
ελαιόλαδο
κόκκοι πιπεριού
αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε τα φιλέτα σε γυάλινο μπολ , προσθέτουμε το κρασί, τους κόκκους πιπεριού, το δαφνόφυλλο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί. Μετά τις δύο ώρες βγάζουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί και σουρώνουμε τη μαρινάδα.
Σε κατσαρόλα, βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 3 κ.σ. βιτάμ να ζεσταθούν καλά και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Μόλις σοταριστούν τα βγάζουμε από το τηγάνι, βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το μαριναρισμένο κρέας και το τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά 1′-2′ περίπου από κάθε πλευρά να θωρακισθεί.
Προσθέτουμε πάλι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στο σκεύος και σβήνουμε με τη μαρινάδα, προσθέτουμε το κύβο βοδινού διαλυμένο σε 1/2 φλ. ζεστό νερό και το ντοματοπελτέ. Αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15′.
Όταν είναι έτοιμο, διαλύουμε τις 3 κ.σ. αλεύρι σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε για 2′-3′ μέχρι να πήξει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
collage-ΠΛΑΤΉς1