Αυτή είναι η πρόθεση των συνδικαλιστών έτσι όπως την περιγράφει ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Ξάνθης Δ. Γαλανόπουλος.
Με αυτές τις λογικές κινούνται οι συνδικαλιστές όλων των επαγγελματικών ομάδων που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Το ερώτημα πλέον που μπαίνει ξεκάθαρα είναι αν η παρούσα κυβέρνηση μπορεί και έχει την πολιτική βούληση να αλλάξει τις πολιτικές της.
Κρίνοντας από τον μέχρι τώρα χειρισμό των θεμάτων που καταγράφονται κάθε ημέρα και κάθε ώρα του 24ώρου η απάντηση είναι όχι.
Κανένας πλέον δεν γνωρίζει-ούτε και η ίδια η κυβέρνηση – τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές μας και αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η αντιπολίτευση που συνυπέγραψε την καταδίκη της Ελλάδος με το τρίτο μνημόνιο κάνει πίσω.
Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν παγίδευσαν την κυβέρνηση η οποία το περασμένο καλοκαίρι ήθελε πάση θυσία την επανεκλογή της, όταν δεν της βγήκε το παιγνίδι με τον Βαρουφάκη.
Η συνέχεια για την επανεκλογή της κυβέρνησης σταθερή και σίγουρη. Αφού πέταξε την αριστερή πλατφόρμα από την πλάτη του ο Αλέξης Τσίπρας φόρτωσε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης στον Βαρουφάκη όπου και τον καρατόμησε.
Έβαλε ή μπήκε στο παιγνίδι η αντιπολίτευση, έταξε πολλά από αυτά που γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να κάνει ελπίζοντας προφανώς σε κάποιο θαύμα…Το θαύμα δεν έγινε, η αντιπολίτευση τον άφησε μόνο του, οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες τον πιέζουν, οι δανειστές τον πιέζουν, η Σαουδική Αραβία με αιχμή την Τουρκία και αυτή με την σειρά της συνεργό την Γερμανία, προχωρά το σχέδιο της άλωσης της Χώρας με ότι ακραίο μουσουλμανικό στοιχείο υπάρχει και φυσικά ο Πρωθυπουργός καλείται να αλλάξει πολιτικές.
Μπορεί; Θέλει; Είναι η ευκαιρία του να φύγει κατηγορώντας όλους τους άλλους βάζοντας παρακαταθήκη για το δικό του πολιτικό μέλλων οδηγώντας την χώρα σε εκλογές;
Είχαμε γράψει προφητικά ότι με την ανάληψη της Πρωθυπουργίας ο Αλέξης Τσίπρας καίει το πολιτικό του μέλλων.
Αυτή την στιγμή για το μόνο που παλεύει είναι αυτό. Να μην το κάψει για να μπορεί αργότερα όπως ο Γ. Παπανδρέου, όταν περάσει η μπόρα να εμφανιστεί και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.
Όμως θα πρέπει να παραδειγματιστεί από την πορεία του Γ. Παπανδρέου που επανέκαμψε αλλά ο Ελληνικός Λαός δεν ξεχνά.