Ο ίδιος ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Χ. Αμανατίδης παραδέχτηκε ότι ενώ το πρόγραμμα έχει καλές βάσεις και αν υλοποιηθεί θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα όμως ο κόσμος δεν θέλει να το ακούσει.
Μιλώντας για την προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών πριν από λίγο καιρό στην Γενησέα ο Γραμματέας, ανέφερε ότι η προσέλευση των αγροτών ήταν μικρή.
Είναι προς τιμήν του που δεν είπε ότι φταίνε οι κινητοποιήσεις των αγροτών όμως το ΠΑΣΟΚ θέλει ο κόσμος να το ακούσει και να συμβάλει σε μία αναδιαμόρφωση της τελικής επρότασης. Κάποιοι θα πούνε πώς είναι αργά.
Το ζήτημα πλέον είναι ξεκάθαρο. Την λειτουργία των κομμάτων πάνω στο Αγροτικό, οι άνθρωποι της υπαίθρου το έχουν καταδικάσει.
Είναι μεγάλος ο αριθμός των αγροτών που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και παραδέχονται ότι έγιναν παρασπονδίες στα θέματα των επιδοτήσεων, όμως θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι έγιναν παρασπονδίες, αλλά ο ρόλος του κράτους, είναι να τις ελέγχει και να επαναφέρει το σύστημα στην νόμιμη διαδικασία κάτι που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έπραξαν. Άφησαν να διαιωνίζεται αυτή η στρεβλή κατάσταση για να έρθει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποτελειώσει μία κατάσταση καταδικάζοντας όλους ανεξαιρέτως τους αγρότες.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες κανένας αγρότης δεν θα ακούσει καμία πρόταση που γίνεται σπασμωδικά και με σκοπό να τους προσεταιριστούν πολικοί οργανισμοί.
Άρα η μόνη πρόταση που θα μπορούσε να ακουστεί είναι ότι μηδενίζει το κοντέρ και πάμε από την αρχή, κάτι που όπως άφησε να εννοηθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θα γίνει.
Ακόμη και αυτήν την ύστατη στιγμή για τον κλάδο, ο Υπουργός ανέφερε ότι υπάρχουν μπλόκα που είναι έτοιμα να συζητήσουν μαζί τους για ελάφρυνση των υποχρεώσεων του νομοσχεδίου σε ότι αφορά ασφαλιστικό και φορολογικό.
Ακόμη και αυτή τη στιγμή που η αγροτιά φλέγετε, η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να διείσδυση, να διασπάσει και να περάσει την γραμμή της με τον μανδύα της ελάφρυνσης των υποχρεώσεων των αγροτών.
Άρα όταν ο πολιτικός κόσμος πορεύετε με αυτές τις λογικές, δηλαδή μέχρι να «σπάσουν» οι επαγγελματικές ομάδες –όπως οι αγρότες- δεν υπάρχει περίπτωση, όσο και καλές να είναι οι προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ να τις ακούσουν.