Με μία λιτή και περιεκτική ανακοίνωση οι αστυνομικοί της Ξάνθης υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύνταγμα. Κομμάτι της Ελληνικής Πολιτείας οι Έλληνες Αστυνομικοί ζητούν από την πολιτεία την αξιοπρεπή εκτέλεση των καθηκόντων τους με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Συμπαρίστανται στον δίκαιο αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων στον Νέστο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας. «Την 05 Φεβρουαρίου 2016 η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης συμμετείχε στην Πανελλήνια πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα διαμαρτυρόμενη για τις επαχθείς διατάξεις των μνημονίων.
Απαιτούμε από την πολιτεία να χειριστεί ως εθνική υπόθεση το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη.
Ζητάμε την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας, με την παύση των περικοπών των λειτουργικών τους δαπανών και την πλήρη αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.
Ζητάμε αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και δημιουργία ενιαίου ασφαλιστικού φορέα ,διάσωση των ασφαλιστικών ταμείων και επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών τους.
Αγωνιζόμαστε για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των μελών μας, για την αξιοπρέπεια μας και για να συνεχίσει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας και χαιρετίζουμε τις ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Την Τρίτη 09 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 15:00 το Δ.Σ. και μέλη της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, σε ένδειξη συμπαράστασης θα επισκεφτεί το μπλόκο των αγροτών-κτηνοτρόφων Ξάνθης στην γέφυρα Νέστου.