Συνελήφθη χθες (3-2-2016) το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 48χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 48χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη, καθόσον σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έξι (26) μη νόμιμους μετανάστες.

Από τους ελιγμούς που πραγματοποίησε ο 48χρονος με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας από τους διακινούμενους, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του δράστη περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι κατείχε ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 21 εκατοστών.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

.