Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με πολύωρους αποκλεισμούς εθνικών οδών, δρόμων, λιμανιών και τελωνείων αποφάσισαν οι αγρότες της χώρας, οι οποίοι διαμήνυσαν από τις πανελλαδικές τους συσκέψεις σε Νίκαια και Σίνδο ότι δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό εάν δεν αποσύρει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

Οι αγρότες αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σημερινές τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΒουλήΟι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας ανακοίνωσαν πρώτοι το μεσημέρι της Τρίτης ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε διάλογο με την κυβέρνηση και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και καθημερινούς εξάωρους αποκλεισμούς οδικών αρτηριών της χώρας.

Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι προϋπόθεση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι η απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Ερωτηθείς αν θα υπάρξει συμπόρευση με τα άλλα μπλόκα που συνεδριάζουν στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι αυτός ο δρόμος είναι μακρύς.

Δείτε εικόνες από τη σύσκεψη στη Νίκαια
image
image (1)
image (2)
Την ίδια γραμμή για την πορεία των κινητοποιήσεων ακολούθησε η ξεχωριστή πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου.

Εκπρόσωποι των αγροτών μιλώντας στο zougla.gr ξεκαθάρισαν πως «δεν πρόκειται να συζητήσουμε με κανέναν αν δεν πάρουν τα μέτρα πίσω. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στο νέο ασφαλιστικό. Μαζί με όλα τα μπλόκα όλων των αγροτών όλης της χώρας, δίνουμε ραντεβού στο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη».

Σημειώνεται ότι ορισμένοι αποχώρησαν από τη σύσκεψη της Σίνδου καταγγέλλοντας ότι κάποιοι «εργατοπατέρες» επιχειρούν να τορπιλίσουν την κατάσταση: Μετά από μια ώρα διαβουλεύσεων, οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από την διάσκεψη, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους στα μπλόκα και να μην συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα εάν δεν αποσυρθεί εντελώς το νομοσχέδιο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Παναγιώτης Καλογιάννης αμέσως μετά, οι αγρότες θα παραμείνουν στους δρόμους, χωρίς να βιάζονται, ενώ δεν αποκλείεται και επ’ αόριστον αποκλεισμούς του Εθνικού Οδικού δικτύου.

Τελικώς, η σύσκεψη της Σίνδου κατέληξε σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και το συντονιστικό όργανο υπογράμμισε ότι ο διάλογος με τον πρωθυπουργό μπορεί να γίνει μόνο από μηδενική βάση.

Δείτε την ανακοίνωση της απόφασης της σύσκεψης των αγροτών στη Σίνδο:
image (3)
image (4)
image (5)
image (6)
Λόγω της σύσκεψης της Θεσσαλονίκης, δεν έχει προγραμματιστεί κλείσιμο των Τεμπών.

Τόσο οι αγρότες που συναντήθηκαν στη Σίνδο όσο και το μπλόκο της Νίκαιας, περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις σημερινές τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και σε δεύτερο πλάνο και αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.
image (7)