Ένας σκληρός να εφαρμόσει τα μέτρα

Όπως αποδείχτηκε ο Α. Τσίπρας αγκυλωμένος στις φοβίες του, στην αδυναμία να κινηθεί συγκροτημένα και σε μία λογική αναπτυξιακή πορεία προς το συμφέρον της Χώρας η ικανότητα του και η ρητορική του θα φέρει έτσι τα πράγματα που τα όποια σκληρά μέτρα έρθουν στο κοινοβούλιο θα περάσουν. Άλλωστε τα ποιο σκληρά μέτρα περνούνε με τις αριστερές κυβερνήσεις.
Και από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για την Χώρα. Ποιος θα εφαρμόσει αυτά τα μέτρα και παράλληλα να δώσει και μία αναπτυξιακή ώθησε στον τόπο;
Ο Τσίπρας από μόνος του θα τα κάνει μπάχαλο είναι δεδομένο. Οι Γερμανοί θα μας πιέσουν ακόμη περισσότερο στην εφαρμογή, μην ξεχνούμε ότι το καλοκαίρι που έρχεται έχουμε πολλά να επιστρέψουμε στους δανειστές μας, τι θα γίνει;
Έτσι και αλλιώς θα περάσουν τα νομοσχέδια. Το ερώτημα πλέον είναι ποιος θα τα εφαρμόσει; Μα φυσικά ο Κ. Μητσοτάκης ο οποίος έχει δείξει ότι είναι σκληρός στην εφαρμογή των νόμων και καλά κάνει. Αυτό το μπάχαλο των 7 ετών πρέπει να σταματήσει. Έτσι λοιπόν μετά τον Φεβρουάριο που αναμένονται πολιτικές εξελίξεις έτσι όπως καταγράφονται τα γεγονότα θα κληθεί ο Κ. Μητσοτάκης να εφαρμόσει αυτά τα επώδυνα μέτρα είτε σαν συγκυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα, έτσι κι αλλιώς η Φώφη δεν προλαβαίνει σε τόσο λίγο καιρό να μαζέψει το… κέντρο…Άρα η εφαρμογή των μέτρων μένουν στον Μητσοτάκη. Άλλωστε είναι και η μόνη ελπίδα των δανειστών να πάρουν πίσω τα λεφτά τους είτε βαμμένα στο αίμα είτε όχι.
Άρα, διαφαίνεται στις προθέσεις των ευρωπαίων και αυτό γίνεται αισθητό, να περάσουν τα μέτρα με τον Τσίπρα και να εφαρμοστούν με τον Κ. Μητσοτάκη. Ίσως του δώσουν τα μπόνους, μείωση χρέους αναπτυξιακό πακέτο Γιουγκέρ, που πεισματικά αρνούνται στον Τσίπρα και δεν έχουν άδικο.