Τελικά δεν φταίει μόνο η γραφειοκρατία σε τούτον τον τόπο αλλά και οι ντόπιοι πολιτικοί που απλά έτυχε να έχουν κάποιους γνωστούς που τους ψηφίζουν γιατί είναι «καλά παιδιά».
Όπως ακριβώς στην περίπτωση του κολυμβητήριου. Πολλοί λένε ότι φταίει η γραφειοκρατία που ακόμη δεν άνοιξε το κολυμβητήριο και κύριος είδε πότε θα ανοίξει. Την τύφλα τους την μαύρη.
Φταίνε τα εδώ πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη του τόπου που απολαμβάνοντας την άνεση της καρέκλας της εξουσίας, δεν τολμούν να την αποχωριστούν μην καθίσει κατά λάθος κάποιος άλλος. Δεν τολμούν να πάρουν των κ@λο τους από πάνω της, να πάνε στο διπλανό γραφείο για να πούνε στον συνεργάτη τους ότι θέλουν μέσα σε ένα μήνα να λύσουν το πρόβλημα με το κολυμβητήριο.
Βέβαια πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν θέλουν να τελειώσει το θέμα με το κολυμβητήριο γιατί καίει πολλούς Ξανθιώτες και ασχολούνται όλοι με αυτό. Γιατί αν τελειώσει αυτό το θέμα μετά, ποιός θα ασχολείται μαζί τους;
Έστω και αρνητική προβολή είναι προβολή. Αυτό είναι το δόγμα τους και αυτό διδάσκουν οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι στους νέους και τους κάνουν σαν τα μούτρα τους.