Ειλικρινά δεν γνωρίζω αν πράγματι φταίει η γραφειοκρατία ή οι βάνδαλοι που ρήμαξαν για πολλοστή φορά το κολυμβητήριο, αλλά σίγουρα αυτό δεν ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους της Ξάνθης που πίστεψαν ότι η νέα δημοτική αρχή, με τα νέα στελέχη της και τους νέους ανθρώπους, θα έβρισκαν λύσεις και θα έπαιρναν εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες για να υπερκεράσουν την γραφειοκρατία και να φυλάσσεται ακέραιη η περιουσία των Ξανθιωτών.
Ερωτηθείς σήμερα από τον Α. Παυλικιάνο ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μ. Λομβαρδέας για το χάλι που έχει το κολυμβητήριο που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βάνδαλοι το ρήμαξαν απάντησε ότι κατατέθηκε αίτημα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μάλιστα ο ίδιος ο δήμαρχος πήγε και για αυτό το θέμα στην Αθήνα και στην αρμόδια γραμματεία, προκειμένου να αδειδοτηθεί όμως ακόμη τίποτα. Πάντως, δήλωσε αισιόδοξος ότι οσονούπω η πολυπόθητη άδεια θα έρθει στον δήμο της Ξάνθης.
Όμως μη χαίρεστε γιατί μετά περιμένουν άλλα δύο γραφειοκρατικά επεισόδια μέχρι να μπει εργολάβος να κάνει τις απαραίτητες επισκευές και μετά να μπούνε οι αθλητές και οι Ξανθιώτες για να κολυμπήσουν στα νερά της πισίνας.
Σύμφωνα πάντοτε με τον αντιδήμαρχο αθλητισμού του δήμου Ξάνθης Μ. Λομβαρδέα, θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της αδειοδότησης και πράγμα παράξενο, έτσι όπως εκφράστηκε, φάνηκε ότι είναι ένα εμπόδιο πολύ δύσκολο.
Όταν ζητήθηκε να απαντήσει αν αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από την Αθήνα ανέφερε όχι αλλά θα πρέπει να συνεργασθούν οι συναρμόδιες υπηρεσίες του δήμου. Αυτό βέβαια ήταν κεραυνός. Πόσο δύσκολο δηλαδή είναι κάτω από την καθοδήγηση του δημάρχου οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι υφιστάμενοί τους να συνεργασθούν και το πολύ μέσα σε μία εβδομάδα να βγάλουν την άδεια;
Μη χαρείτε γιατί στο τέλος έχει γλαρόσουπα. Δεν τελειώνει έτσι ο Γολγοθάς του κολυμβητηρίου γιατί ακολουθεί η δημοπρασία και άντε να αρχίσουν οι προσφυγές Κύριος είδε πότε θα τελεσφορήσει η δημπρασία.
Στην παρατήρηση αν του χρόνου τέτοιο καιρό, με δεδομένο ότι η άδεια θα έρθει σύντομα, πόσο σύντομα, είναι άγνωστο, την περιμένουμε τρία χρόνια, θα είναι έτοιμο το κολυμβητήριο η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι δεν θέλει να δεσμευτεί γιατί φοβάται μην βγει ψεύτης.
Τέλος όταν ρωτήθηκε γιατί δεν φυλάσσεται το κολυμβητήριο και το ρημάζουν οι κάθε λογής «μπουκαδόροι», παράνομοι εραστές, ναρκομανείς και κλεφτρόνια, απάντησε ότι οσονούπω θα γίνει ο διαγωνισμός για να βρεθεί ανάδοχος φύλαξης του Λημνίου, μία άλλη πονεμένη ιστορία και του κολυμβητηρίου.
Η παροιμία που λέει η νοικοκυρά όταν δεν θέλει να ζυμώσει 40 μέρες κοσκινίζει, βρίσκει πιστή εφαρμογή στον δήμο της Ξάνθης και η αντιπολίτευση αγρόν ηγόραζε.