Τα γεγονότα στο μέτωπο των κινητοποιήσεων κύλησαν γρήγορα αποδεικνύοντας ότι το μαχαίρι έφτασε βαθιά στο κόκαλο των αγροτών.
Μετά την συνάντηση της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης οι αγροτοκτηνοτρόφοι αποφάσισαν να κάνουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Ακολούθησε η «παρέλαση» του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από την μισή Θράκη, ο οποίος εγκλωβίστηκε από τους εξαγριωμένους αγρότες στην Νομαρχία της Κομοτηνής και τα γνωστά παρατράγουδα που σημειώθηκαν με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί ο κ. Αποστόλου στις 11 το βράδυ από την Νομαρχία για να βγει στα αποψινά Δελτία Ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών και να πει μέσα στην μαγκιά ότι αυτός μεγάλωσε στα μπλόκα. Τι ακριβώς ήθελε να πει βέβαια, ούτε ο ίδιος κατάλαβε αφού δεν είχε την στοιχειώδη λογική να μην πάει εκεί που έχει ανάψει φωτιές και καίει ανθρώπους οι οποίοι βλέπουν χρόνο με το χρόνο τον κόπο μιας ζωής να απαξιώνεται. Δεν ήταν μαγκιά του κ. Αποστόλου αλλά πολιτική ανευθυνότητα όπως όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται στο ποδάρι κατόπιν απαίτησης της Τρόικας, με μοναδικό σκοπό, να μείνουν όσο γίνεται περισσότερο στις καρέκλες τους.

Αυτή η συμπεριφορά του Υπουργού είχε σα αποτέλεσμα να εξαγριώσει όλους τους αγρότες πανελλαδικά και να βγουν στους δρόμους αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν εύκολα θυμίζοντας στην κυβέρνηση ότι πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο εκτός από την αξιοπρέπεια τους.
Με αυτό το σκεπτικό οι αγρότες της Ξάνθης κινήθηκαν σήμερα και πάνω από 200 τρακτέρ είναι στην γέφυρα του Νέστου σημείο αναφοράς της αντίστασης της κοινωνίας της Ξάνθης απέναντι σε ηγεσίες που είναι χειρότερες από την πάλαι ποτέ στρατοκρατούμενη Ελλάδα.
Σύμφωνα με τους αγρότες της Ξάνθης θα μείνουν εκεί μέχρι να κερδίσουν το δικαίωμα της συμμετοχής τους στην ζωή και στην δουλειά.