ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ ΜΑΣ

“Καλησπέρα σας άκουσα ότι σε μερικά σχολεία δεν είμαι σίγουρη αν είναι δημοτικά η γυμνάσια θα βάλουν σαν μάθημα το κοράνι θα ήθελα να μάθω αν ισχύει αυτό εσείς ξέρετε κάτι για το θέμα αυτό;;;; και αν ναι γιατί;;;;; Τα σχολεία είναι Ελληνικά τι δουλειά έχει το κοράνι στα σχολεία μας;;;;; Και ένα αλλο θέμα .Σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώνονται οι αγρότες στην Ξάνθη γιατί δεν κάνουν τίποτα;;; Μήπως επειδή ψήφισαν σύριζα τους έχουν δώσει κάποια προνόμια;;;; Μια σκέψη κάνω…..”

Απαντώντας στο πρώτο ερώτημα σας μετά από συνομιλία με τον Περιφερειακό Διευθυντή κ. Κεραμάρη σας γνωρίζουμε ότι εδώ και τρία χρόνια διδάσκεται το κοράνι στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης από ιεροδιδασκάλους στα μουσουλμανάκια την ώρα των θρησκευτικών. Ποιο συγκεκριμένα στα δημόσια σχολεία όταν οι μαθητές διδάσκονται τα θρησκευτικά τα μουσουλμανόπαιδα απασχολούνταν με άλλες δραστηριότητες και η πολιτεία αποφάσισε να διδάσκονται το κοράνι όσα από αυτά το επιθυμούν.
Στο δεύτερο ερώτημα σας αν παρακολουθήσατε σήμερα τοπική ειδησεογραφία οι αγρότες της Ξάνθης μετά την συνάντηση που έγινε την Τρίτη το βράδυ στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης αποφάσισαν για κινητοποιήσεις και αύριο θα κλείσουν τον Νέστο. Πολλοί μάλιστα από τους Ξανθιώτες αγρότες βρίσκονται στην Κομοτηνή διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να συμομιλήσει μαζί τους.
Όσο για την εκτίμηση σας σχετικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ τους έταξε κάποια προνόμια…όσοι από αυτούς ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μάλλον θα το ξανασκεφτούν αν θα ψηφίσουν.
Xanthitimes.gr