Ήταν αναμενόμενο άλλωστε ότι η φθορά του Τσίπρα που εκδηλώνεται από την κοινωνία θα αποτυπωνόταν στις δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές της ΝΔ και αφού αποκτούσε η αντιπολίτευση ένα αξιόλογο αντίπαλο για τον Τσίπρα. Αυτό έγινε και οι ψηφοφόροι εξέφρασαν από την πρώτη μέρα της εκλογής του Κ. Μητσοτάκη την στροφή τους και όσο περνά ο χρόνος η διαφορά θα μεγαλώνει μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στο 3% που είναι το ποσοστό που είχε και που δικαιούται με αυτές τις πολιτικές λογικές.
Αν το ΠΑΣΟΚ ανασυσταθεί και βάλλει στους κόλπους του το καθαρό ΠΑΣΟΚ και πετύχει η κουμπαριά με την ΔΗΜΑΡ τότε το δίπολο Κεντροδεξιά και πραγματική κεντροαριστερά θα θα ξαναστηθεί και σίγουρα το μάθημα που πήραν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι από διάττοντες πολιτικούς αστέρες οι οποίοι τάχθηκαν για να περάσουν τα επώδυνα μέτρα και μόλις ολοκληρώσουν την αποστολή τους τότε θα γίνουν σκόνη θα καταγραφεί πολύ σύντομα. Άλλωστε πλέον όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο πολυκομματισμός μόδα ήταν και πέρασε. Αποδείχτηκε ότι ήταν ένα επικύνδυνο για την χώρα μοντέλο που την ζημιά δυστυχώς την πληρώνουν στο πολαπλάσιο οι πολίτες.

ΔΙΑΦΟΡΑ 3,7% ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Μητσοτάκη -Πρώτο κόμμα η ΝΔ

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή Μητσοτάκη -Πρώτο κόμμα η ΝΔ

Προβάδισμα 3,7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε η Νέα Δημοκρατία, στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου.
Νέα Δημοκρατία: 23,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
Χρυσή Αυγή: 4,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
ΚΚΕ: 4,6%
Ποτάμι: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Άλλο: 2,4%
Άκυρο/Λευκό: 7,6%
Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
Αναποφάσιστοι: 7,1%
ΔΑ: 2,4%