Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου η ΚΟ της ΝΔ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους αναχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε προτεραιότητά του είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι ισχύει η δέσμευσή του για αναγέννηση της ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες και εντός της εβδομάδας ο πρόεδρος του κόμματος θα ανακοινώσει την απόφασή του για τη διενέργεια συνεδρίου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί νωρίτερα τακτικό συνέδριο.

Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ. Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.

Νωρίτερα μήνυμα ανανέωσης της ΝΔ, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη τελετή παραλαβής-παράδοσης στα γραφεία του κόμματος.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Γιάννη Πλακιωτάκη ευχαρίστησε τον ίδιο για το έργο του, αλλά και όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία.

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε 173.297 ψήφους και ποσοστό 52,43% ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 157.224 ψήφους και ποσοστό 47,57%.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ