Μέχρι τις 4 το πρωί της Δευτέρας η πολιτική προστασία του δήμου της Ξάνθης, έριχνε αλάτι στους δρόμους της πόλης και το αποτέλεσμα όπως δηλώνει ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου της Ξάνθης, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ταρενίδης, αυτή την στιγμή στην πόλη είναι ικανοποιητικό, αφού είναι βατοί όλοι οι κεντρικοί δρόμοι.
Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Ταρενίδης από το πρωί της Κυριακής δύο αλατιέρες έριχνα αλάτι και ήταν ελεγχόμενη η κατάσταση όμως μετά από το μεσημέρι η χιονόπτωση εντάθηκε με αποτέλεσμα να προστεθούν στην όλη προσπάθεια και δύο εκχιονιστικά μηχανήματα.
Αυτή την στιγμή στο οδικό δίκτυο του δήμου Ξάνθης που αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αφού έχουν επιστρατευτεί εργαζόμενοι από την καθαριότητα, το πράσινο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες όπου και από τις τέσσερις το πρωί ήταν σε επιφυλακή και με το πρώτο φώς της ημέρας βγήκαν στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι με 6 αγροτικά συν τις δύο αλατιέρες που δεν σταμάτησαν να ρίχνουν αλάτι στους κεντρικούς δρόμους.
Το πρόβλημα με την μεταφορά από την Σταυρούπολη στο Δασικό χωριό, όπως σημειώνει ο κ. Ταρενίδης, των παιδιών με ειδικές ανάγκες λύθηκε αφού με τζιπ μεταφέρθηκαν επάνω μέχρις χθες το απόγευμα.
Η ολονύκτια χιονόπτωση όμως, δημιούργησε το πρόβλημα της άμεσης επαφής της Σταυρούπολης με το Δασικό χωριό όπου τα 7 παιδιά και οι τρείς συνοδοί από την Αθήνα είναι καλά.
Νωρίς το πρωί όπως ανέφερε ο κ. Ταρενίδης ξεκίνησε το εκχιονιστικό και αυτή την στιγμή πρέπει να είναι στο Δασικό Χωριό όπου και θα μείνει για λόγους ασφαλείας.
Αυτή τη στιγμή γίνεται προσπάθεια διάφοροι μικροί δρόμοι μέσα στην πόλη να καθαριστούν από το χιόνι καθώς και διάφορα σημεία στην πόλη.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων από το χιόνι την έχουν οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στους πεζούς.