Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι πολιτικοί ραγιάδες του Ελληνισμού να πείσουν ότι το Κυπριακό είναι ένα θέμα που αφορά την διεθνή αλλά και την Ευρωπαϊκή κοινότητα το κάνουν γιατί δεν έχουν την βούληση και το πολιτικό βάρος να διακηρύξουν σε όλους τους τόνους ότι αυτό το θέμα είναι κατ αρχήν Εθνικό.
Έχουμε ένα κομμάτι του Ελληνισμού υπό κατοχή. Αυτό το θέμα το παραβλέπουν και που αυτό με το πέρασμα των χρόνων έχει ξεθωριάσει ακόμη και στην μνήμη του Ελληνισμού.
Λόγο ατολμίας των προσκυνημένων πολιτικών μας, έχει φτάσει στα διπλωματικά σαλόνια χωρών που έχουν ξεκάθαρα οικονομικά συμφέροντα πάνω στο νησί και γύρω από το νησί και κυρίως έχουν «δεμένη» την Ελλάδα εξυπηρετώντας σαφέστατα τα δικά τους συμφέροντα.
Θα πρέπει σε όλες τις γλώσσες να τονιστεί ότι είναι ένα θέμα που αφορά τον Ελληνισμό, άρα είναι ένα Εθνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις πολιτικές κεφαλές των δύο χωρών.
Η Τουρκία είναι γνωστό ότι αυτό το κρατά σε γραμμή συμβιβασμού και έτσι πορεύεται με «γαϊδουρινή» υπομονή, έχοντας περάσει στους διεθνής διπλωμάτες το δίκαιο του ισχυρού.
Έχει καταφέρει να κοιμίσει» τους ραγιάδες, να τους αποπροσανατολίσει, βάζοντας τους σε διεθνή διαδικασία επίλυσης του θέματος.
Όχι λοιπόν, δεν θα δοθεί λύση με αυτόν τον τρόπο αν οι διεθνής «φίλοι» δεν καταλάβουν ότι έχουμε ένα κομμάτι της Ε.Ε. υπό κατοχή.
Αυτό όμως για να το καταλάβουν οι Ευρωπαίοι, πρέπει να τους το λέμε εμείς μέχρι να καταγραφεί στο στενό τους μυαλό ότι η κουβέντα ξεκινά από την κατοχή της Κύπρου και η λύση που θα βρεθεί θα ξεκινά από την απομάκρυνση του Τουρκικού Στρατού ή από την εκδίωξη του και η απόδοση του στο κράτος της Κύπρου και μετά να δούμε αν και ποιος παραβίασε το διεθνές δίκαιο.
Όλα τα άλλα είναι πολιτικά παραμύθια ανίκανων πολιτικών του Ελληνισμού να διαχειριστούν τέτοιες κρίσεις.