Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης στα πολλά ερωτήματα των Ξανθιωτών για τις κλειστές παιδικές χαρές, ανέφερε ότι ο νόμος άλλαξε και έτσι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να ξανακάνει τις παιδικές χαρές σύμφωνα με αυτά που ορίζονται.
Αυτός είναι ο λόγος που αυτή την στιγμή είναι κλειστές οι παιδικές χαρές.
Επιθυμία του Δήμου Ξάνθης είναι, όπως σημείωσε, αυτές που τώρα θα γίνουν, να γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζονται από το νόμο και δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των παιδιών. Λίγο μετά τις γιορτές όπως ο ίδιος ο αντιδήμαρχος είπε, θα παραδοθούν έξη από τις παιδικές χαρές. Ήτοι 2 στην Σάρδεων, στην Καλλιθέα, στην Χρύσα, στην Σταυρούπολη και στα Κιμμέρια.
Επίσης, σημείωσε ότι δόθηκαν στις Τεχνικές υπηρεσίες άλλες 200.000 ευρώ από το πράσινο ταμείο, όπου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 θα ολοκληρωθούν άλλες 9 παιδικές χαρές.
Μιλώντας για την «γάγγραινα» που παρουσιάζεται στο έμπα του οικισμού Κιμμέρια και που ακόμη ο τσιμενταύλακας, μετά την τελευταία νεροποντή είναι γεμάτος άμμο, είπε ότι γίνεται μελέτη για να λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα.
Όσο για το γήπεδο του μπάσκετ που βρίσκεται λίγο ποιο κάτω από τα γήπεδα του τένις και που οι προβολείς δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ στα σκοτεινά, ανέφερε ότι ήδη έχουν τσεκαριστεί οι ανάγκες σε υλικά, θα αγοραστούν και θα περαστούν πολύ σύντομα.