Τα δεσμά έσφιγγαν τους ψηφοφόρους της ΝΔ τα χρόνια του μνημονίου και την ανεπάρκεια Σαμαρά που μπέρδεψε την κεντροδεξιά με την άκρα δεξιά και λίγο αριστερά και λίγο σοσιαλιστικά.
Η δε εκλογή του Τσίπρα έστω και με την ψήφο πολλών νεοδημοκρατών, ήρθε και αποτελείωσε το μπάχαλο που άφησε με την ατολμία του ο Σαμαράς.
Ήταν ξεκάθαρο το μήνυμα που έστειλαν η ψηφοφόροι.
Το μήνυμα λέει. Όχι διάσπαση. Κεντροδεξιά κατεύθυνση, νοικοκυροσύνη, και κουμάντο στο σπίτι στην οικογένεια με την γενικότερη έννοια της συντηρητικής σκέψεις.
Το πείραμα με την αριστερή κυβέρνηση έστω και με την στήριξη των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων στον Τσίπρα, αποδείχθηκε ένα θανατηφόρο μείγμα.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ έδειξαν πλέον ξεκάθαρα ότι θέλουν η κυβέρνηση να ελέγχεται από την μείζονα αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές θέλει το αρχηγό του κόμματος Πρωθυπουργό.
Η μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον κ. Μητσοτάκη, δείχνει να έχει επιτευχθεί ο στόχος που έβαλαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της ΝΔ. Δηλαδή ένα ξεκάθαρο ποσοστό από τον δεύτερο για να αποφευχθεί εκείνη η εσωκομματική αντιπολίτευση που τόσα δεινά έφερε στο κόμμα.
Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του κ. Μητσοτάκη να αποδεχτεί ένα αποτέλεσμα που ίσως του δώσει την αρχηγεία στηριζόμενος, ίσως, στους άλλους τρείς.
Ταπεινή μας άποψη. Οι τρείς συνυποψήφιοι να πάνε να συγχαρούν τον κ. Μειμαράκη και να αποσυρθούν από την εκλογική διαδικασία αν η τελική διαφορά είναι πάνω από 20 μονάδες.
Διαφορετικά το κόμμα θα βιώσει ότι βίωνε με την Ντόρα Μπακογιάνη τόσο χρόνια. Το κόμμα με την κ. Μπακογιάννη υπέστη μία σκληρή εσωτερική αντιπολίτευση, όλα αυτά τα χρόνια που το τελικό αποτέλεσμα, μόνο δεινά έφερε στο κόμμα και στους πολίτες.
Μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων θα φανεί ποιοι από τους υποψηφίους αρχηγούς πήγαιναν για την καρέκλα και ποιοι για να βγάλουν από τον λήθαργο το κόμμα και να το κάνουν κοινωνό με την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.