Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι δηλώσεις του ανθέλληνα Υπουργού πλήγωσαν πολύ βαριά το φιλότιμο των ποντίων και παρ όλο που όλοι νόμιζαν ότι ο κουρνιαχτός καταλάγιασε δεν είναι έτσι. Η λαβωμένη ψυχή των Ποντίων αδελφών της Ξάνθης και όλης της Οικουμένης πονά για τα απερίσκεπτα λόγια του Υπουργού και ζητά έστω μία συγνώμη. Η τελευταία φράση στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων…Δυστυχώς για τον κ. Υπουργό κατόρθωσαν να διαφύγουν πολλοί από την λαίλαπα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και οι απόγονοι τους, εκατομμύρια στην χώρα μας αλλά και στα πέρατα της Οικουμένης, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και θα πετύχουμε… δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι ο Υπουργός λυπάται που έζησαν πολλοί πόντιοι από το λεπίδι των Τούρκων και οι απόγονοι αυτών θα αγωνίζονται για να δικαιώσουν την μνήμη των προγόνων τους από ανθέλληνες σαν τον Υπουργό.
Αν πραγματικά είχε λίγο αίμα στις φλέβες του ο κ. Υπουργός, το λιγότερο που έπρεπε να κάμει ήταν να αυτοκτονήσει γιατί ακόμη και μετά από τόσα χρόνια που πέρασαν από τον χαμό των προγόνων τους υπάρχουν “Έλληνες” Υπουργοί, που βάζουν το μαχαίρι ακόμη στην αιμορραγούσα ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού.
DSCN0397
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Δηλώσεις κ. Φίλη
Ενημερωτικό φυλλάδιο για τις δηλώσεις του Υπουργού μας κ. Φίλη μοίρασαν το Σάββατο, 19/12/2015, παιδιά του Συλλόγου μας.
Στην συνέχεια, ύστερα από την συμμετοχή χορευτικού μας στις εκδηλώσεις της “Γειτονιάς του Αη Βασίλη, αγόρια και κορίτσια με παραδοσιακές φορεσιές ξεκίνησαν χορούς στην κεντρική πλατεία προσφέροντας ευχάριστη έκπληξη σε πολλούς συνδημότες μας οι οποίοι “παρασύρθηκαν” και συμμετείχαν στους χορούς δίνοντας μια ευχάριστη νότα στις γιορτινές μέρες.
DSCN0418
Δυστυχώς για τον κ. Υπουργό κατόρθωσαν να διαφύγουν πολλοί από την λαίλαπα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και οι απόγονοι τους, εκατομμύρια στην χώρα μας αλλά και στα πέρατα της Οικουμένης, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και θα πετύχουμε.
Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης
DSCN0421
DSCN0433