Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας με την Τουρκία για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην προετοιμασία των κέντρων υποδοχής (hotspots).

«Πιστεύω πως τώρα είναι η ώρα να δώσουμε έμφαση σε περισσότερη συνεργασία έτσι ώστε να μειώσουμε τις μεταναστευτικές ροές, ιδιαίτερα τις ροές παράτυπων μεταναστών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι νωρίτερα είχε ένα «εποικοδομητικό διάλογο» με τον Τούρκο ομόλογό του και ότι πρέπει να γίνει σκληρή δουλειά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, σημειώνοντας ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην προετοιμασία των κέντρων υποδοχής μεταναστών (hotspots).

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη Τουρκία για την μείωση των μεταναστευτικών ροών, αλλά πρέπει να είμαστε ανθρωπιστές και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθεί το “Βrexit”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ώρα για έξοδο από την Ευρώπη, αλλά για περισσότερη συνεργασία.