Τον κίνδυνο να δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες από την πληρωμή των Περιφερειακών Υπαλλήλων από τους ΚΑΠ, εξέφρασε ανοιχτά, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα», το μέλος του ΔΣ των Περιφερειακών Υπαλλήλων Χ. Ευστρατίου.
Εξηγώντας ο κ. Ευστρατίου, ανέφερε ότι σύμφωνα με Υπουργική απόφαση οι υπάλληλοι των Περιφερειών θα πληρώνονται πλέον από τους ΚΑΠ. Τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που μέχρι σήμερα η Κεντρική Διοίκηση πίστωνε τις Περιφέρειες και αυτές με την σειρά τους έκαναν την κοινωνική πολιτική και τα έργα υποδομών.
Αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Ευστρατίου, αλλάζει μετά την Υπουργική απόφαση, δηλαδή να ενταχθεί και η πίστωση των λογαριασμών των υπαλλήλων στους ΚΑΠ, δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα, με δεδομένου ότι οι ΚΑΠ έχουνε μειωθεί δραστικά.
Πλέον το πρόβλημα της χρηματοδότησης και των υπαλλήλων θα είναι ορατό με αποτέλεσμα η Περιφέρεια, προκειμένου να συμπληρώσει τα έσοδα της να εντείνει τους ελέγχους προκειμένου να έχει έσοδα από τα πρόστιμα.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς πλέον, αν οι υπάλληλοι των Περιφερειών αρχίσουν τους ελέγχους με σκοπό να τονωθούν τα έσοδα της, μέσα σε αυτόν τον φορολογικό καταιγισμό από την Κεντρική Διοίκηση, τότε σίγουρα, η κοινωνική έκρηξη θα έρθει ακόμη ποιο σύντομα απ ότι πολλοί περιμένουν.