Με νηφάλιο τρόπο προσπάθησε χθες ο Υφυπουργός Υποδομών και πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης να κατανοήσει την επίθεση που δέχτηκε από τους αγρότες στις Φέρρες του Έβρου, λέγοντας ότι ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί όμως με κόσμιο τρόπο. Τόνισε κατά την διάρκεια της συζήτησης μας ότι τα χρήματα που έδωσαν οι κτηνοτρόφοι για να αγοραστούν τα εμβόλια κατά της οζώδους δερματίτιδας, έχουν πιστωθεί στις Περιφέρειες από όπου και θα δοθούν.
Τόνισε δε ότι παρ όλο που οι φορείς του Υπουργείου, του είχαν πει ότι δεν πρέπει να γίνουν τα εμβόλια, με δική του πολιτική απόφαση, αγοράστηκαν και σώθηκαν τα κοπάδια ολόκληρης της Ελλάδος.
Όσο για τις αποζημιώσεις θα δοθούν μέχρι τέλους του Δεκεμβρίου 3 εκατομμύρια ευρώ. Για δε την αναπλήρωση των κοπαδιών θα ακολουθηθεί άλλος τρόπος που έχει δρομολογήσει ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επίσης όπως τόνισε οι αποζημιώσεις για τις καλλιέργειες θα πιστωθούν στον λογαριασμό των γεωργών εκτός από την απώλεια της παραγωγής αλλά και για αυτό αναζητείται τρόπος, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα αυτή δινόταν παράνομα και την πλήρωναν όλοι οι πολίτες. Μίλησε για το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα που δίνει την ευκαιρία στους αγρότες να αλλάξουν την παραγωγή τους σε ζαχαρότευτλα.
Τέλος ο κ. Σγουρίδης ανέφερε ότι από το Υπουργείο που βρίσκεται έχει προγραμματίσει 25 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο.