Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη για τις επαφές που είχε στην Άγκυρα με την τουρκική ηγεσία. Σε δηλώσεις, μετά την συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Άιντε εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα στις διαπραγματεύσεις θα υπάρξει κατάληξη στο περιουσιακό. Αναφερόμενος στο ζήτημα των εγγυήσεων τόνισε ότι «το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε κάποιο στάδιο της διαδικασίας στο πλαίσιο μίας πενταμερούς συνάντησης».

Ο κ. Άιντα σημείωσε ότι η Τουρκία και οι άλλες εγγυήτριες δυνάμεις θέλουν λύση στο Κυπριακό. Δεν υπάρχουν είπε, χρονοδιαγράμματα στη διαδικασία, ωστόσο υπέδειξε ότι «θα πρέπει ο χρόνος να αξιοποιηθεί με δημιουργικό τρόπο».

Στις 6.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Αναστασιάδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου, διαβεβαίωσε ότι στόχος είναι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στη βάση των συμφωνιών του 1977-79, της δήλωσης Παπαδόπουλου-Ταλάτ και του κοινού ανακοινωθέντος του Φεβρουαρίου του 2014.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ