Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν, χθες και σήμερα (14/15-12-2015), στην Ξάνθη. από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ένας 30χρονος και τρεις 20χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, που αναζητείται, διέρρηξαν επιχείρηση, αφαιρώντας από το εσωτερικό της το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλες δύο επιχειρήσεις, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος από το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 30χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω τους τρεις 20χρονους, να έχουν διαρρήξει εξωτερικό ψυγείο περιπτέρου, προκαλώντας φθορές σε αυτό και αφαιρώντας από το εσωτερικό του διάφορα αναψυκτικά.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα προϊόντα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του περιπτέρου.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.