Τον μπελά τους βρήκαν οι κάτοικοι των Κιμμερίων στην περιοχή Ντερέ αλλά και ο δήμος Ξάνθης αφού ο τσιμενταύλακας που γέμισε άμμο από την τελευταία δυνατή νεροποντή είναι γεμάτος.
Το παράπονό του μας είπε χωριανός που λέει ότι δεν φτάνει που ούτε ο δήμος αλλά ούτε η Περιφέρεια δεν έχουν λύσει το πρόβλημα μια και έξω, αλλά δεν καθαρίζουν και τον τσιμενταύλακα ο οποίος είναι γεμάτος με φερτή άμμο.
Μας εξέπληξε ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος ο οποίος ήταν γνώστης του θέματος και μας είπε ότι είναι εύκολο να καθαριστεί και μάλιστα με λίγα μεροκάματα αλλά σε ένα σημείο ο τσιμενταύλακας είναι κλεισμένος από επάνω με τσιμέντο και είναι επικίνδυνο να μπει εργάτης μέσα για να το καθαρίσει και είναι μια απόσταση αρκετών δεκάδων μέτρων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, είναι ότι πάνω από το τσιμεντένιο σκέπασμα όπου περνά μπροστά από σπίτια κινούνται άνθρωποι και οχήματα.
Υπάρχει όπως ανέφερε η σκέψη να σπαστεί το τσιμέντο και να μπει κάποια σκάρα αλλά όπως ο ίδιος σημείωσε θα πρέπει να ζητήσει και την γνώμη των ειδικών.
Σημασία έχει ότι έχει στοχοποιηθεί το πρόβλημα από τον ίδιο τον δήμαρχο και σίγουρα θα δοθεί λύση.