«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗ ΜΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΜΠΛΟΝΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΛΚΕ
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η εκκρεμότητα με το Τεμπλόνι, που δυστυχώς έχει σύρει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια τη χώρα μας και ταυτόχρονα ταλαιπωρεί του κατοίκους της περιοχής, που – δικαίως – ζητούν άμεση λύση.
Το θέμα το συζήτησα με τον Δήμαρχο Κερκυραίων, του εξήγησα ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι σε όλη τη χώρα θα πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τα ημερήσια πρόστιμα, που θα μας επιβάλλει η Ε.Ε. και ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει. Το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος…
Χτες τα βράδυ επικοινώνησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι για ένα πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο και συζητήσαμε το ενδεχόμενο, μη σας πω την βεβαιότητα, να έρθουμε μαζί στη Κέρκυρα τον επόμενο μήνα, μετά τις γιορτές, τον Ιανουάριο, αφού είναι και ο μόνος που με την εμπειρία και την γνώση μπορεί να προτείνει τις οριστικές λύσεις».
Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ μιλώντας στα ΜΜΕ της Κέρκυρας, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο του νησιού Κώστα Νικολούζο.
Στην συνάντηση εργασίας ο Δήμαρχος έθεσε επίσης και το χρόνιο πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης, όπως και με το πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο. Ζήτησε ακόμη από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό την παρέμβαση του στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την περαιτέρω αξιοποίηση του «ART CAFE», δίπλα στα παλιά Ανάκτορα.
«Με τον Δήμαρχο συζητήσαμε επίσης και το θέμα της στατικότητας και συντήρησης των κτιρίων που στεγάζουν τα ΕΛΠΑ, όπως και το θέμα των εργατικών κατοικιών, που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει τους δικαιούχους τους, οι οποίοι και – δικαίως – έχουν αγανακτήσει και διαμαρτύρονται για μια απαράδεκτη ολιγωρία του Κράτους, που αφορά κατά βάση στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής, ώστε τα σπίτια να γίνουν λειτουργικά.
Το θέμα το είχα «παλέψει» ως Βουλευτής και ντρέπομαι που το βρίσκω μπροστά μου άλυτο, ως Υπουργός αυτής της κυβέρνησης. Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε το πρόβλημα, που παράτησαν άλυτο οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα μιλήσω με τους αρμόδιους Υπουργούς».
Αυτή την απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αναχωρώντας από το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρέστη το μεσημέρι στην έναρξη των τριήμερων θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Προστάτη του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα με την Παράκληση και Έξοδο του Αγίου από την λάρνακα του.
Η επίσκεψη του Υφυπουργού στην Κέρκυρα έκλεισε με συνάντηση εργασίας με τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.) Σπύρο Στεφανίδη και το νέο Αντιπρόεδρο Τάσο Κόλλια. Στη συνάντηση μετείχαν η νομική σύμβουλος του Υφυπουργού Κατερίνα Βαμβακούση και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ Γιάννης Ζήκος.