Πρέπει να πούμε ότι είναι σοβαρή η προσπάθεια που κάνει η Αντιπεριφέρεια Αγροτικού της ΠΑΜΘ, όμως, κάποια στιγμή θα πρέπει να μετρηθούν και τα αποτελέσματα.
Κατά την ταπεινή μας άποψη καλά είναι όλα αυτά, ακόμη και οι ενημερώσεις, όμως όταν λείπουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, όταν λείπει το θετικό κλίμα εξ αιτίας της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης τότε είναι λόγια για να λέγονται.
Εκτιμάται ότι για να αρχίσει κάτι να φαίνεται στην Ξάνθη, θα έπρεπε να είχαν μπει σωστές βάσεις πολύ ενωρίτερα.
Παρ όλα αυτά, η Περιφέρεια το «παλεύει» και είναι καιρός ποια οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ξάνθης να ψάξουν εναλλακτικές. Αν αυτές βγαίνουν μέσα από τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης της Περιφέρειας, ας ενωθούν όλοι μαζί και ας προστατεύσουν το βιός τους και αν μπορέσουν να το «αυγατίσουν» ακόμα καλλίτερα για τους ίδιους και τα παιδιά τους.
Διαφορετικά θα άγονται και θα φέρονται από ενημερωτικές ημερίδες σε ενημερωτικές ημερίδες, το χρέος τους θα αυξάνεται, οι επιδοτήσεις θα στραγγαλίζονται και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα είναι υποχείριο στους μεσάζοντες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ανοιχτή πρόσκληση σε αγρότες στην ενημερωτική συνάντηση της ΠΑΜ-Θ με θέμα: «Να ξαναχτίσουμε τον αγροτικό χώρο προς όφελος των παραγωγών. Να οδηγηθούμε σε ωφέλιμες συνεργασίες»

Η Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση εργασίας για την ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών και δικτυώσεων μεταξύ των παραγωγών, ομοίων ή ομοειδών αγροτικών προϊόντων (γεωργικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών), οριζοντίως του αγροδιατροφικού τομέα και τη δημιουργία αλυσίδων αξίας, προς όφελος των παραγωγών, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 10:00π.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10:00 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, κ. Γεωργίου Παυλίδη
10:15-10:45 Αγροτικά Προϊόντα, Δικτύωση & Συνεργασία για την Αξιοποίηση τους στην Διαχείριση ενός Τουριστικού Προορισμού μικρής κλίμακας.
Εισηγητής: Ευάγγελος Κυριακού, ειδικός σε θέματα
Τουρισμού .
10:45-11:15 Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα: Πρωτογενής Τομέας – Καινοτομία –
Υπεραξία – Βιωσιμότητα
Εισηγητής: Αθανάσιος Βακάλης, Πρόεδρος Συνεταιρισμού
ΘΕΣγάλα
11:15-11:45 Συνεταιρισμός ΘΕΣγη: Συνεργατισμός ως Προϋπόθεση για το Μέλλον του Πρωτογενούς Τομέα.
Εισηγητής: Παναγιώτης Καλφούντζος, Πρόεδρος Συνεταιρισμού
Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη
11:45-12:30 Συζήτηση για την Δικτύωση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των αγροτικών προϊόντων –υπηρεσιών

Η συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και πολιτών κρίνεται αναγκαία για την αναπτυξιακή πορεία του Αγροτικού χώρου της Περιφέρειας.