Ενόψει της αυριανής, στην ουσία, έναρξης των γιορταστικών εκδηλώσεων που ετοίμασε το Λύκειο Ελληνίδων με την στήριξη του δήμου Ξάνθης, ζητήσαμε από το δήμαρχο να μας μεταφέρει στο πνεύμα αυτών των ημερών.
Ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, αδελφοσύνης και παρά τις δυσκολίες που περνάμε όλοι μας, έγινε μία προσπάθεια από όλους τους εμπλεκομένους να βοηθήσουν τον Ξανθιώτη έστω και για λίγο, να ξεφύγει από την καθημερινότητα.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το κοστολόγιο ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι σκοπός είναι οι Ξανθιώτες να περάσουν καλά καθώς και η Ξάνθη μπορούσε να κάνει γιορτές Χριστουγέννων ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που κάνουν όμορες πόλεις όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. «Έχω εμπιστοσύνη στα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού που αξιολόγησαν την πρόταση πριν την φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Απαντώντας σε ερώτημα γιατί δεν αναλαμβάνει ο δήμος την όλη εκδήλωση της γειτονιάς του Αι Βασίλη, ανέφερε ότι όλη η ιδέα και η υλοποίηση της για πολλά χρόνια ήταν του Λυκείου Ελληνίδων και δεν είναι στις προθέσεις του δήμου να μην επιτρέψει να την οργανώνει. «Σκοπός μας δεν είναι να βγάλει ο δήμος χρήματα από τις εκδηλώσεις αλλά να χαρούνε τα παιδιά των συμπολιτών και μαζί με αυτά να χαρούμε και εμείς».
Τέλος ανέφερε ότι και ο δήμος ακούει και διαβάζει αυτά που λένε οι συνδημότες μας ακόμη και τις επικρίσεις. Τα αξιολογεί και τα λαμβάνει σοβαρά υπ όψη με το σκεπτικό να γίνονται καλλίτερα πράγματα στον Δήμο.
Τέλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.