Ότι το Πυροσβεστικό Σώμα είναι κοντά και κομμάτι της κοινωνίας δεν αμφισβητείται από κανέναν πολίτη και από κανένα μέλος της κοινωνίας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Τάσος Κωνσταντινίδης, βαθμοφόρος της Π.Υ. Ξάνθης, μέλος του Οργανωτικού για την 3ήμερη συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης των εκδηλώσεων με πρωταρχικό σκοπό να σταθούν στο πλάι της κοινωνίας.
Οι Πυροσβέστες θα συγκεντρώσουν τρόφιμα για το Ψυχολογικό και το Γηροκομείο της Ξάνθης.
Όπως ο ίδιος ανέφερε φιλοξενούμενος στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην Επικαιρότητα» με τον Α. Παυλικιάνο, η επιλογή της αποστολής της βοήθειας, έγινε με γνώμονα την στήριξη των παιδιών και των γερόντων.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν 16-17-18 στην Ξάνθη, είναι η Πανελλαδική διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου με την συμμετοχή μόνο Πυροσβεστών από όλες τις άκρες της Ελλάδας στις εγκαταστάσεις της Σκόντα Ξάνθης.
Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τετάρτη στις 14:00.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την δοξολογία στο μικρό εκκλησάκι πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο παζάρι που είναι αφιερωμένο στον προστάτη του Πυροσβεστικού Σώματος, «Παίδες εν καμίνω». Άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης δεν είναι τυχαίες οι ημερομηνίες αφού συμπίπτουν με την γιορτή του προστάτη του Σώματος.
Βέβαια δεν σταματούν οι εκδηλώσεις μόνο στο ποδοσφαιρικό Τουρνουά αλλά συνεχίζονται στο ΙΘΤΠ με την ομιλία του κ. Μουσόπουλου όπου και θα παρουσιαστεί το εγχειρίδιο απεγκλωβισμός από τον ανελκυστήρα και θα διανεμηθεί δωρεάν.
poster_firemen-01
Τονίζεται ότι σε όλες τις εκδηλώσεις θα υπάρχουν κουτιά όπου ο καθένας από τους επισκέπτες που θα παρακολουθήσουν το τουρνουά, που είναι δωρεάν, μπορεί να βάλλει τα τρόφιμα στα κουτιά που θα υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό, τα οποία και θα διανεμηθούν όπως προαναφέρθηκε στο Ψυχολογικό και το Γηροκομείο.
Εννοείται, όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, ότι η πολυπληθέστατη αποστολή θα ξεναγηθεί στην πόλη, θα γευματίσει και θα δειπνήσει στα καταστήματα της πόλης και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και είναι προς τιμήν του θα πρέπει οι επισκέπτες να έχουν καταγράψει στο μυαλό τους το πότε θα ξανάρθουν ως επισκέπτες πλέον μαζί με άλλους φίλους, οικογένειες, πολλαπλασιάζοντας το όφελος για την πόλη και το νομό.
Εκδηλώσεις αυτού του είδους που φέρνουν κοντά συναδέλφους πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα, με κοινούς αγώνες για το κοινό καλό, με τον όρκο να τους δένει με την σωτηρία των ζωών και των περιουσιών των πολιτών, αφήνουν μόνο το θετικό τους στίγμα στην κοινωνία και την θωρακίζουν απέναντι σε καταστάσεις και λόγια κατά της ειρήνης.