Ακατανόητη δήλωση ΥΠΕΞ για τους Έλληνες μουσουλμάνους – Τι δουλειά έχει το υπουργείο Εξωτερικών να ασχολείται με θέματα εσωτερικής πολιτικής;

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Το ελληνικό ΥΠΕΞ έβγαλε μια ακατανόητη ανακοίνωση για το περιστατικό της επίθεσης στα γραφεία του μουσουλμανικού κόμματος DEB στην Κομμοτηνή καθώς υπερέβη τις δικαιοδοσίες του και ασχολήθηκε με ένα ζήτημα που είναι καθαρά εσωτερικής ασφάλεις και αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Δηλαδή όταν κάνουν επιθέσεις σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ή των άλλων κομμάτων βγάζει ανακοίνωση το ΥΠΕΞ;

Οι Έλληνες είτε Χριστιανοί, είτε Μουσουλμάνοι είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και φυσικά οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικων.

Με αυτό τον τρόπο από μόνο του το ΥΠΕΞ παραδέχεται ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι είναι ένα “εξωτερικό” (!!!) ζήτημα για την Ελλάδα κάτι που είναι επιεικώς απαράδεκτο (για να μην χρησιμοποιήσουμε πιο βαριά έκφραση)!

Ιδού και η ανακοινωση γα να εξάγεται τα δικά σας συμπεράσματα. Στην θέση των λέξεων “Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας” βάλτε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ για να αντιληφθείτε το ακατανόητο της ενέργειας:

“Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στην Κομοτηνή

Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή. Προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που έχουν χαρακτηρίσει διαχρονικά τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη”.

Τα νέα γραφεία που δέχθηκαν την επίθεση βρίσκονται στις παρυφές της βόρειας συνοικίας της Κομοτηνής, στην έξοδο της πόλης προς τον κάθετο άξονα της Βουλγαρίας και δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη εκεί τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος.
Είχαν όμως μεταφερθεί κάποια προσωπικά αντικείμενα του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του ΚΙΕΦ κατά τη δεκαετία του ’90.

Ο Αχμέτ Σαδίκ έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 24 Ιουλίου του 1995, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή σε σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο ίδιος με γεωργικό ελκυστήρα.

Οι δράστες που έγραψαν με σπρέι “Φρουροί της Θράκης” στα τζάμια και τους τοίχους των γραφείων, έσπασαν ένα τζάμι, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ενώ παραβιάστηκαν και οι εξωτερικές πόρτες του διώροφου κτηρίου.

To συγκεκριμένο κόμμα των εξτρεμιστών ης μειονότητας σχετίζεται άμεσα με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.