Μέσα στην τρελή χαρά αποχώρησαν από το Αλέξανδρος Μπαλτατζής την Κυριακή 6-12-2015 τα κορίτσια των ΘΡΑΚΩΝ μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο που πρωτόγνωρο για τα χρονικά της πετοσφαίρισης στην Ξάνθη άρχισαν να μην επαρκούν οι θέσεις του γυμναστηρίου με αποτέλεσμα αρκετοί φίλοι και γονείς να παρακολουθήσουν το παιχνίδι όρθιοι.
Στο αγωνιστικό πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 12 00 η ώρα άρχισαν οι μικρές (πανκορασίδες) να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα του Μπάμπη Αγοραστού από τη Χρυσούπολη, που ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ μετά από σωρεία λαθών και αρκετού στρες που βρήκε τα κορίτσια του Θέμη Αγγελακόπουλου στην έναρξη του ματς.
Και με σκορ 12-25 έλιξε το σετ. Σε 22 λεπτά.
Με την έναρξη του δευτέρου σετ δήξανε τα ΄΄ δόντια ΄΄ τους οι μικρές βολεϊμπολίστες και με σερί 7 εξαιρετικά σέρβις της αρχηγού της ομάδας Σταυρούλα Θεοδωρίδου έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης, χωρίς να χάσουν ούτε για μία στιγμή την πρωτοπορία κατέκτησαν το σετ και ισοφάρισαν τον αγώνα με 25-19 σε 31 λεπτά.
Το δραματικό παιχνίδι που ακλούθησε και με την εναλλαγή του σκορ και στα δύο επόμενα σετ ήταν συγκλονιστική, τα καρφιά και οι άμυνες πήραν ΄΄ φωτιά ΄΄ η μπάλα δεν ήθελε να πέσει στο πάτωμα , αλλά όταν έπεφτε ήταν τις περισσότερες φορές στην μεριά του Α.Ο.Χρυσούπολης, το 3ο σετ έλιξε με 25-22 και το τρίτο με 25-19 υπέρ των ΘΡΑΚΩΝ, αναγκάζοντας προπονητές αντιπάλου και αρκετά παιδιά της ακαδημίας που παρευρέθησαν να τους δώσουν τα χέρια και να τις καμαρώσουν να χορεύουν στο κέντρο του γηπέδου κάνοντας και εκεί τις χορευτικές τους φιγούρες.
Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο συγκλονιστική αφού ο αγώνας ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση λόγο της μεγάλης διάρκειας του αγώνα που προηγήθηκε, εκεί τα είδαν όλα οι θεατές και φίλοι που ΄΄ έκαναν ΄΄ τον κόπο να πιάσουν τα γυμναστήρια Κυριακάτικα και αφήσουν τους Νικολάδες που γιόρταζαν στα δικά τους γλέντια.
Με την πολύ καλή της επίθεση και τις καταπληκτικές άμυνες η ομάδα του Α.Ο.Χρυσούπολης προηγήθηκε στο σκορ με 0-2 σετ κερδίζοντας το πρώτο 21-25 μέσα σε 25 λεπτά και το δεύτερο με 18-25 μέσα σε 24 λεπτά.
Εκεί όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και θα τελείωνε, το πίστεψαν όταν είδαν τον Α.Ο.Χ να προηγείτο στο 4ο σετ με 18-23 και 19-24, κάποιοι έκαναν το λάθος να αποχωρίσουν πιστεύοντας ότι έληξε το ματς, έλα όμως που κάποιος ΄΄ πάτησε ΄΄ την κόρνα της αντεπίθεσης και με ένα σερί 6-0 πόντων πέρασε μπροστά στο σκορ, προσωρινά ισοφάρισε ο Α.Ο.Χ. και στην επόμενη φάση άλλοι δύο πόντοι ήρθαν στους ΘΡΑΚΕΣ πολύ εύκολα και με 27-25 σε 31 λεπτά αγώνα και έκαναν το 1-2, έτσι ξεκίνησε η αντεπίθεση και το ανέλπιστο, οι αποσβολωμένες παίκτριες του Α.Ο.Χ. δεν μπόρεσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να επανακάμψουν στο παιχνίδι, οι φαρμακερές ΄΄ ριπές ΄΄ από τα όπλα των ΘΡΑΚΩΝ με κεντρικούς άξονες τα πολύ καλά σέρβις και την φοβερή άμυνα, καθώς άστραψαν και βρόντηξαν οι ακραίες Βαϊνδερλή και Θεοδωρίδου, από το κέντρο οι εορτάζουσα Ζαμπάκη και η νεοφώτιστη Μπουρτούνη, δεν βόλεϊ άφησαν σε χλωρό κλαρί τις αντιπάλους και με 25-9 ισοφάρισαν το παιχνίδι σε μόλις 17 λεπτά.
Με συνοπτικές διαδικασίες πλέον και με τον αέρα της ψυχολογίας τελείωσαν το 5ο σετ μόλις σε 14 λεπτά και σκορ 15-7 υποχρεώνοντας όλους τους παρευρισκόμενους να τους χειροκροτήσουν μετά από126 λεπτά ενός συγκλονιστικού παιχνιδιού και με το πιο δυνατό χειροκρότημα τους να τις ανταμείψουν για την ανατροπή που κατάφεραν να κάνουν, μην πιστεύοντας σε αυτό που έβλεπαν και κάνοντας υποχρεωτικά το επόμενο παιχνίδι να ξεκινήσει με δύο ώρες περίπου καθυστέρηση, αλλά ικανοποιημένους με το θέαμα που παρακολούθησαν και με την ανατροπή που πραγματοποίησαν, κάνοντας το 4Χ4 και παίρνοντας ΄΄ κεφάλι ΄΄ στον βαθμολογικό πίνακα.
Σειρά την επόμενη βδομάδα παίρνουν τα παιχνίδια του Σαββάτου με την δεύτερη ομάδα του Ερμογένη στις 12 00 στο ΔΑΚ και την Κυριακή στην Κομοτηνή με την Α.Ε. Κομοτηνής στις 12 00.