ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΗΞΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΩΝΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Το σύνολο των Περιβαλλοντικών θεμάτων του Νομού Έβρου απασχόλησε την περιοδεία του Αναπληρωτή Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, η οποία έληξε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη.
Στην περιοδεία συμμετείχε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και οργάνωσε τη σχετική επίσκεψη, κυρίως για να αναδειχθεί επικοινωνιακά και ουσιαστικά η επιτακτική αναγκαιότητα εκμετάλλευσης του ζεόλιθου, τα κοιτάσματα του οποίου βρίσκονται στον βόρειο Έβρο, στην περιοχή της Ορεστιάδας.
Για το ζεόλιθο ενημέρωση στα δύο κυβερνητικά στελέχη έκανε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, καταρχήν στην περιοχή Πετρωτά και στη συνέχεια στο Δημαρχείο της Ορεστιάδας, όπου οργανώθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, του Δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και εκπροσώπων των Πανεπιστημιακών, Αυτοδιοικητικών, παραγωγικών και άλλων φορέων της περιοχής.
Στη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν και οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καΐσας, Δημήτρης Ρίζος και η προερχόμενη από την Ορεστιάδα Νατάσα Γκαρά, οι οποίοι ακολούθησαν όλη την περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου κατά μήκος του Νομού Έβρου, που περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας και με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, τον Δήμαρχο Σουφλίου Ευάγγελο Πουλιλιό και χθες το βράδυ, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.
Σε ό, τι αφορά ειδικότερα στα περιβαλλοντικά ζητήματα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός και πειστικός στις κυβερνητικές θέσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και ιδιαίτερα εμπεριστατωμένος στις θέσεις που κατέθεσε για το ζήτημα των πλημμυρών και τις αντιμετώπισής τους στην περιοχή του Έβρου. Κατέγραψε επίσης τα αιτήματα των Δημάρχων για αλλαγές στον Μεταλλευτικό Κώδικα, προστασίας και περαιτέρω αξιοποίησης του απαράμιλλου δάσους της Δαδιάς, ενώ στην Αλεξανδρούπολη ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης τον ενημέρωσε επιπλέον για σημαντικά ενεργειακά θέματα που απασχολούν τον Δήμο, όπως το LNG και η εκμετάλλευση των πλούσιων γεωθερμικών πηγών.
Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ δήλωσε:
«Ήταν μία εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη αυτή που πραγματοποίησε εδώ στον Έβρο ο συνάδελφός μου Γιάννης Τσιρώνης και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε και από τους τέσσερις Δημάρχους. Θεωρώ ότι έγιναν πράγματι εξαιρετικά γόνιμες συναντήσεις.
Θέλω να ευχαριστήσω τους τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που, όχι μόνο συνέβαλλαν στον οργανωτικό τομέα της περιοδείας, αλλά είχαν και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες τις συσκέψεις εργασίας και με τους οποίους όπως και με τα παριστάμενα στελέχη και πολιτευτές των ΑΝΕΛ, θα οργανώσουμε νέα περιοδεία στον Νομό μέσα Ιανουαρίου, αυτή τη φορά για να καταγράψω με τους τοπικούς άρχοντες και θέματα αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων με βάση τις αρμοδιότητες που μου έχουν επιφορτίσει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ευχαριστώ και τα τοπικά ΜΜΕ για την απλόχερη κάλυψη που πρόσφεραν σε αυτή την κυβερνητική δράση».