Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Ολοκληρώθηκε, με την αποστολή και των τελευταίων προϊόντων που συλλέχθηκαν, η προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, που ξεκινήσαμε από τις 29 Οκτωβρίου.

Η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο ήταν συγκινητική. Συγκεντρώθηκαν 54 κούτες προϊόντων (κονσέρβες, παστέλια, μπισκότα, βρεφικές κρέμες, πάνες, χαρτί υγείας, κ.α.) και 35 σάκοι ρουχισμού. Τα προϊόντα μεταφέρθηκαν σε ομάδα εθελοντών στο Κιλκίς και θα διανεμηθούν σε πρόσφυγες που βρίσκονται στα σύνορα στην Ειδομένη, ενώ ο ρουχισμός στάλθηκε στη Χίο, στην Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους της Περιφερειακής Ενότητας, μέλη άλλων συλλόγων- υπηρεσιών (δικηγορικός σύλλογος, υπάλληλοι ΔΕΔΗΕ), επαγγελματίες της πόλης και απλούς πολίτες, που έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δ.Σ. του συλλόγου και για τους συναδέλφους που διέθεσαν εθελοντικά λίγο από το χρόνο τους για να υλοποιηθεί αυτή η δράση. Τέλος ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη για την ευγενική παραχώρηση οχήματος για τη μεταφορά των προϊόντων.

Ελπίζουμε σύντομα να μην υπάρχει ανάγκη για ανάλογες προσπάθειες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδες εκμάθησης πρώτων βοηθειών.

Ο Σύλλογος μας διοργάνωσε για τους υπαλλήλους της Π.Ε. Ξάνθης, πρόγραμμα εκμάθησης βασικών αρχών πρώτων βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περισσότεροι από 85 υπάλληλοι της Π.Ε., σε ομάδες των είκοσι ατόμων, στους οποίους έγινε επίδειξη και πρακτική άσκηση, από εκπαιδευτές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Ευχαριστούμε θερμά το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα την ομάδα εκπαιδευτών του σώματος εθελοντών σαμαρειτών, διασωστών και ναυαγοσωστών για τη σημαντική προσφορά τους και ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας μας.

για το Δ.Σ.

Ο Γενικός Γραμματέας

Οδυσσέας Μπογιατζής Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Ε. Τσιάνης