Δεν έκρυψε την πίκρα του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Σ. Μωραίτης λέγοντας ότι δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Αθήνα «τελειώνει» την Θράκη και ο λόγος φυσικά η απόφαση του Υπουργού κ. Σταθάκη να κόψει το…παράνομο εδώ και 30 χρόνια 12% επιδότησης εργασίας των επιχειρήσεων.
Αυτό εξέφρασε ο κ. Μωραίτης μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο η συνάντηση με τους προέδρους των ΕΒΕ της Θράκης όπου συμμετείχε και ο κ. Δεληπάλας σαν εκπρόσωπος του κ. Μωραίτη, ο κ. Σταθάκης, μετά από την ενημέρωση που έλαβε…άραγε από ποιους; Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης ενημέρωσαν τον κ. Υπουργό για το…παράνομο του πράγματος και αυτός αποφάσισε να φέρει τροπολογία για να καταργηθεί.
Μετά από αυτήν την δυσμενέστατη εξέλιξη οι πρόεδροι πίεσαν το Υπουργείο τουλάχιστον οι οφειλές του κράτους προς τις επιχειρήσεις της Θράκης από το 2010 να συμψηφιστούν με τα χρέη προς την εφορία ή τις ασφαλιστικές εισφορές και τουλάχιστον να δοθεί μία ανάσα στους επιχειρηματίες.
Η απάντηση γνωστή από ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει στην ζωή τους και ηγούνται Υπουργείων. Θα το δούμε.
Ρωτήσαμε τον κ. Μωραίτη τι σημαίνει για την Θράκη και αυτή η οικονομική «σφαλιάρα» από το κράτος;
Δεν πήραμε απάντηση, σκεπτόμενος προφανώς αυτό που σκέπτονται όλοι οι επιχειρηματίες. Άλλη μία τόνωση του μαύρου χρώματος της απαισιοδοξίας στην επιχειρηματικότητα.
Τέλος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, έβαλε μία παράμετρο ακόμη στην δήλωση του. Αφού επί τριάντα χρόνια αυτή η επιδότηση ήταν παράνομη, κάποιος δεν πρέπει να πάει φυλακή; Κάποιος επιτέλους σε τούτον τον τόπο δεν θα πληρώσει;
Φυσικά η ερώτηση στην Χώρα που ζούμε και ακούει στο όνομα Ελλαδιστάν είναι ρητορική και ο λόγος είναι ότι ο πολιτικός κόσμος δεν θέλει να έρθει την χρηστή διοίκηση στον τόπο.