Δεν «έδωσε» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στην εκπομπή «ΦΛΑΣ στην επικαιρότητα» ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, δεν «έδωσε» τους βουλευτές της Ξάνθης οι οποίοι προέρχονται από τον ίδιο κομματικό Χώρο.
Στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στήριξε την παράταξη του Νίκου Ανταμπούφη όχι όμως όσο θα έπρεπε γιατί πληροφορίες ακόμη και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήθελαν ο κομματικός μηχανισμός της Ξάνθης να προωθεί άλλον για τον δήμο.
Πληροφορηθήκαμε ότι λίγο πριν οριστικοποιηθούν οι κατάλογοι των υποψηφιοτήτων έγινε ο μεγάλος χαμός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι επικράτησε η θέση να παραμείνει αρχηγός ο Ν. Ανταμπούφης με την θεωρητική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν η προσωπική δουλειά και των στενών λίγων συνεργατών του επικεφαλής, δηλαδή του Ν. Ανταμπούφη.
Πριν από λίγο καιρό όμως και όσο πλησιάζει ο καιρός να γίνουν βουλευτικές εκλογές όχι με λίστα αλλά με σταυρό, διαρρέει το ενδιαφέρων ενός εκ των τριών κυβερνητικών βουλευτών της Ξάνθης για την υποψηφιότητα του στον δήμο. Αποτέλεσμα αυτού του ενδιαφέροντος και κατά εκτίμηση, είναι η πρωτοβουλία με την κάλυψη και των υπολοίπων δύο, να μεταφέρουν με ερώτηση τους στο Υπουργείο Εσωτερικών το ζήτημα της ΔΕΥΑΞ όπου ενώ σύμφωνα με δηλώσει του τωρινού προέδρου κατά το παρελθών έγινε αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου αυτό εξακολουθεί και σπάει.
Ανεξάρτητα από το τι θα βγει από το Υπουργείο Εσωτερικών η ουσία είναι ότι ο ένας εκ των τριών βουλευτών «καπέλωσε» τον Ν. Ανταμπούφη ο οποίος ο ίδιος έχει την κύρια ευθύνη σαν επικεφαλής της παράταξης και μέλος της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο να ασχοληθεί και να ελέγξει την δημοτική αρχή. Ο εν λόγο βουλευτής που ενδιαφέρετε για την υποψηφιότητα του με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι ο ίδιος επικεφαλής της παράταξης.

Βέβαια ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» ανέφερε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να γίνονται πράγματα και προτάσεις που θα καλυτερέψουν την καθημερινότητα των Ξανθιωτών ανεξάρτητα από ποιόν θεσμικό φορέα. Η χροιά της φωνής του Νίκου Ανταμπούφη δεν πρόδιδε πικρία αλλά καμιά φορά το δηλητήριο όσο πικρό και αν είναι, με λίγη καλή διάθεση γλυκαίνει και ο Ν. Ανταμπούφης, ένας γνήσιος αγωνιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξέρει να καταπίνει τα πολιτικά δηλητήρια και να συνεχίζει τους αγώνες του και αν μη τι άλλο κανένας δεν θα βρεθεί να χαρακτηρίσει όχι αγνό το ενδιαφέρων του για την πόλη. Δυστυχώς όμως τους αγνούς και έντιμους μαχητές συνήθως, βγάζουν εκτός μάχης τα «φίλια» πυρά.
Κρατούμε της δηλώσεις του Νίκου Ανταμπούφη ότι δεν θεωρεί ότι η προσπάθεια που έγινε από τους κυβερνητικούς βουλευτές είχε σαν στόχο τον ίδιο αλλά το ενδιαφέρων τους για την πόλη.