Σε μια προσπάθεια να τονίσει την ανάγκη σύμπνοιας και ενότητας εσωκομματικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μία ώρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πορεύεται στον σωστό δρόμο.

Εκτίμησε ότι στην κοινοβουλευτική του ομάδα δεν υπάρχει αστάθεια, ενώ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Τα σκυλιά ουρλιάζουν αλλά το καραβάνι προχωρά: Με την αραβική αυτή παροιμία ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι όσο η κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της, διαψεύδει όλα τα σενάρια.

Σε μια προσπάθεια να τονίσει την ανάγκη σύμπνοιας και συμπόρευσης εσωκομματικά, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μία ώρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση πορεύεται στον σωστό δρόμοΗ κυβέρνηση προχωρά και πετυχαίνει τους στόχους της διαψεύδοντας τα σενάρια της παρένθεσης, που έχουν ως παρονομαστή να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύος, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Όσο πιο κοντά φτάνουμε στον στόχο της πρώτης αξιολόγησης για να βγει η χώρα από την κρίση και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος, τόσο τα κέντρα που απεργάζονται τα σενάρια αυτά μας βλέπουν να προχωρούμε, μας χτυπούν» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επισήμανε πως «αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αδιαμφισβήτητος πόλος σταθερότητας σε αυτήν την κοινωνία».

«Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, κρίση αστάθειας δεν υπάρχει σε αυτήν την Κ.Ο. Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα, υπάρχει σε αυτούς που θα συνεδριάσουν μετά από μερικές ώρες σε αυτήν την αίθουσα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εννοώντας την Κ.Ο. της ΝΔ που συνεδριάζει αμέσως μετά.

«Αν υπάρχει αστάθεια στο πολιτικό σύστημα αυτή βρίσκεται σε μια αντιπολίτευση κατώτερη των περιστάσεων» πρόσθεσε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε μια αδιέξοδη αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως «εμείς θα αντέξουμε έως το 2019, ελπίζω να αντέξουν και αυτοί που μας πολεμούν».

«Τις κυβερνήσεις τις ανεβάζει και τις κατεβάζει ο λαός. Eμείς όχι μόνο θα αντέξουμε, αλλά θα πετύχουμε και τους στόχους μας. Και ο λαός θα κρίνει το έργο μας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, το φθινόπωρο του 2019. Εμείς θα αντέξουμε, ας αντέξουν και αυτοί που μέχρι τώρα μας πολεμούν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κόντρα στις καταστροφολογικές εκτιμήσεις, καταλήξαμε σε ρυθμίσεις πολλαπλά προστατευτικές για τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και συνολικά για την ελληνική οικονομία» ανέφερε σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και πρόσθεσε: «Το πετύχαμε αυτό ανατρέποντας τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τώρα μας κουνάνε το δάχτυλο, για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, αλλά και την αρχική θέση των δανειστών που ήθελαν καθεστώς προστασίας μόνο για το 16% των οφειλετών».

Αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων είπε πως «η διατήρηση του καθεστώτος της είναι πολλαπλά ευεργετική για εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νοικοκυριά και για τα δημόσια ταμεία».

«Και εδώ διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, όπως διαψεύστηκαν και για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και στην υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία διαψεύδουν τις προβλέψεις για ύφεση στο 2,5% και αντίθετα κάνουν λόγο για μηδενική ύφεση ή ακόμα και για οριακή ανάπτυξη εντός του 2015. «Τα κρατικά έσοδα έχουν αυξηθεί και ταυτόχρονα φαίνεται αυξημένη και η κατανάλωση. Μπορεί κανείς να τολμήσει την εκτίμηση ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία θα επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πέτυχε έπειτα από συζητήσεις μηνών με διάφορες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη τη δημιουργία ειδικής επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα εξετάζει το πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας.

Για τα ΜΜΕ και τις τηλεοπτικές άδειες είπε πως έχουμε ήδη περάσει στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος τον νόμο για τα ΜΜΕ «και τώρα η ευθύνη είναι στην αντιπολίτευση, η οποία πρέπει να συναινέσει επιτέλους για τον ορισμό των μελών του νέου ΕΣΡ, ώστε να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για τις άδειες. Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό, αν υπάρχει σκέψη να μη στελεχωθεί το ΕΣΡ. Εμείς σε κάθε περίπτωση περιμένουμε, αλλά δεν θα αφήσουμε το θέμα στις καλένδες και εξηγούμαστε: αν δεν προχωρήσει άμεσα ο ορισμός των μελών του ΕΣΡ, δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουμε».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, λέγοντας ότι μολονότι δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας και της διαφθοράς, βελτιωνόμαστε κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Επίσης, μίλησε για την άρνηση της αντιπολίτευσης να συζητήσει το ασφαλιστικό: «Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το αν θα έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε συντάξεις σε μερικά χρόνια, δεν είναι εθνικό θέμα. Δηλαδή δεν είναι εθνικό θέμα ένα θέμα που αφορά την κοινωνική μας συνοχή» είπε.